После пласмана његовог тима у финале Купа Србије, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је изјавио да је пресрећан због оствареног успеха и да су црвено-бели изборили велику победу.

Војводина је данас победила Чукарички резултатом 0:1 (0:1), у полуфиналу Купа Србије.

– Утакмица је била изједначена, али били смо бољи за тај један гол. Више смо желели ову победу и финале, те показали да смо с правом до њега и дошли. Желимо тај трофеј и мислим да га моји играчи, наши навијачи и цео Нови Сад заслужују, баш као и ја, с обзиром на све оно што радим као тренер последњих година. Да је било који други тренер на мом месту, данас би он био много цењенији него ја. Међутим, ја сам задовољан са тиме колико ме цене, јер мене народ у Србији воли. Поносан сам на то, баш као и на моје играче. Ово финале је њихово – каже Лалатовић.

За њега је ово трећи узастопни пут да је учествовао у полуфиналу Купа Србије.

– За мене је ово треће узастопно полуфинале, при чему сам први пут прошао у финале. Прошла два пута сам, нажалост, испадао од Партизана за један гол. Сада сам пресрећан, а ово је нешто о чему сам маштао и сањао. Можемо да будемо чак и вицешампиони Србије, што сам успео са Радничким из Ниша. Ово је велика победа мојих играча, који су апсолутно најзаслужнији за све ово. Желео бих да се захвалим и нашој управи клуба, која је пред ову врло битну утакмицу одржала један важан састанак са нама, на челу са господином Бајатовићем, господином Гајићем, господином Љубом Апром и свима осталима у клубу. Хвала им на свему. Многи кажу да је Нови Сад Српска Атина, а за мене је он и лепши од Атине. Ову нашу победу поклањамо сваком Новосађанину, а сваки Новосађанин данас треба да буде поносан на играче Војводине – изјавио је Лалатовић, који је додао да нема жељу када је реч о противнику у финалу.

У финалу Купа Србије, које је заказано за 24. јун, Војводина ће се састати са победником меча између Партизана и Црвене звезде.