Nenad Lalatović

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je nastup iz prvog poluvremena utakmice protiv Zlate Moravce model kako treba da igra njegov tim.

Vojvodina i Zlate Moravce danas su igrali nerešeno 2:2, iako su crveno-beli posle prvog poluvremena imali vođstvo od 2:0.

– U prvom poluvremenu smo odigrali onako kako smo se i dogovorili, disciplinovano i sve tri linije tima su funkcionisale sjajno. Igrali smo fenomenalan srednji presing, postigli dva pogotka i mogli da damo još dva. Dominirali smo na terenu i to je model kako Vojvodina treba da igra i u prvenstvu. U drugom poluvremenu, dao sam šansu još trojici mladih igrača, jer sam želeo da svi dobiju priliku. Golove smo primili posle dve naše greške, koje ne smeju da nam se dešavaju tokom utakmice, iako smo igrali protiv kvalitetnog protivnika. Mada, ko god da nam je protivnik, na takav način ne smemo primati golove, pa makar im špic vredeo dva miliona. U svakom slučaju, sa prvim poluvremenom sam zadovoljan, sa drugim ne, i zato mislim da je remi na kraju najrealniji ishod – kaže Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine svestan je zbog čega je njegov tim izgubio prednost iz prvog dela meča.

– U drugom poluvremenu smo izgubili disciplinu. Ima tu dosta novih igrača, ima i mlađih koji nisu dugo sa nama, ali naravno, krivica ne pripada njima, već onim iskusnijim igračima, koji ne smeju sebi da dozvole tako lagodnu igru u defanzivi. Morali su da budu čvršći u duelima i nisu smeli da dozvole protivničkom igraču da ulazi ispred njih, jer tako smo i primili jedan gol. Međutim, sve ono što ne valja, reći ću igračima u svlačionici, a ne javno – naglasio je Lalatović.