Nenad Lalatović

 

Posle remija njegovog tima sa ekipom Rudara iz Velenja, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da mu rezultat na pripremnim utakmicama nije bitan, ali da je zadovoljan zalaganjem svojih igrača.

Rudar i Vojvodina danas su igrali nerešeno 0:0, u prijateljskom meču odigranom u Velenju.

– Zadovoljan sam onim što smo prikazali i mislim da smo bili bolji za jedan gol, ali nismo iskoristili naše šanse. Bila je ovo tvrda utakmica, sa mnogo faulova i duela, a Rudar se opredelio za taktiku da igra sa 10 igrača na svojoj polovini i pokuša da nas iznenadi iz kontre. Igrali su veoma agresivno, što je ono što nas očekuje i u našem prvenstvu. Nama ovde nije bitan rezultat, ali jeste zalaganje igrača i zato kažem da mogu biti zadovoljan. Rudar je ozbiljan, privatni klub, trener im je Rajevac, a sad su doveli i pet-šest novih igrača iz Hrvatske, Nigerije – kaže Lalatović.

Misli svih u fudbalskom klubu Vojvodina, kao i navijača, sada su okrenute ka žrebu za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Ne bih voleo da se bavim prognozama, ali u fudbalu je uvek potrebno imati sreće i zato bih voleo kada bismo u prvom kolu dobili tim iz neke od zemalja koje fudbalski nisu toliko jake. Recimo, ne bih voleo da dobijemo nekog iz Bosne ili Makedonije, već se više nadam da će to biti neko sa Malte ili Farskih Ostrva. To bi nam na papiru bili lakši protivnici, a potrebno nam je da uđemo u formu, pogotovo što ćemo do te prve utakmice u Evropi odigrati samo tri prijateljska meča – naglašava Lalatović.

Prema njegovim rečima, tim Vojvodine za novu sezonu još uvek nije kompletiran.

– Na osnovu onoga što sam pričao sa upravom kluba, imam uveravanja da ćemo dovesti još dvojicu igrača i osim toga, ne treba nam ništa više. Ja sam zadovoljan kako igrači rade i treniraju, kao i sa njihovim zalaganjem i kvalitetom. Stanje u srpskom fudbalu je takvo da klubovi nemaju mnogo novca za dovođenje nekih skupih pojačanja, ali smatram da mi to svakako ni ne treba da radimo, već treba da pokušamo da dovedemo one jeftinije i da ih onda mi pravimo i afirmišemo, pa kasnije zaradimo od njihove prodaje. Takođe, ove sezone treba malo više da se fokusiramo na decu iz naše omladinske škole. Pokušaćemo da napravimo što bolje rezultate u Evropi i u našem prvenstvu – rekao je Lalatović.

Fudbaleri Vojvodine sutra neće imati prepodnevni trening, ali će zato od 11 do 12 časova ponovo imati obavezan boravak u velnes i spa centru, dok je popodnevni trening zakazan za 18 časova.