Nenad Lalatović

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je zadovoljan onim što su njegovi igrači pružili na utakmici protiv Vitorula, uprkos minimalnom porazu rezultatom 1:0 (0:0).

I na ovom meču, Vojvodina je nastupila sa dve postave, pri čemu je svaka odigrala po jedno poluvreme.

– Zadovoljan sam pristupom i igrom moje ekipe, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu. Nama danas rezultat nije bio bitan, kao što nam nije bio bitan ni na prethodnoj utakmici. Odlučujuće na ovom meču bilo je to što se ekipe ne poznaju, a gol smo primili iz naše nepažnje. Za mene je važnije bilo to što su obe postave dobro istrčale po poluvreme, a imali smo tri stopostotne šanse koje nismo iskoristili. Utakmica se odvijala sa mnogo duela na sredini terena i dobro je da se niko nije povredio. Naravno, nikad nisam zadovoljan kada se izgubi, ali na pripremama nije uvek dobro ni kada se samo pobeđuje. Još uvek nismo došli do našeg idealnog tima, imamo još mnogo prostora za napredak i pokušaćemo da iskoristimo i ove preostale četiri utakmice što imamo. Treba naglasiti i to da smo danas igrali protiv Hadžijevog tima, koji zauzima visoko drugo mesto u rumunskom prvenstvu i ozbiljno napada prvo. To je dobra ekipa, a mi mečeve kao ova dva u Beleku nemamo u našem prvenstvu i zato nam oni mnogo znače – kaže Lalatović.

Trener Vojvodine smatra da ne postoji ništa što nedostaje njegovom timu.

– Ovo je pripremni period, noge su teške, a igrači rade sjajno. I prva i druga utakmica su bile sjajne i imali smo izglednije šanse za gol od našeg protivnika. Ne bih naglašavao šta nedostaje mom timu, mogu samo da pohvalim igrače – kaže Lalatović.

Vojvodina je protiv Vitorula nastupila bez nekoliko standardnih prvotimaca.

– Sigurno je da su nam nedostajali Ivanić i Ožegović, ali dobro, ovo je ipak bila prijateljska utakmica. Ako Mića Ivanić ode, meni će biti jako žao, jer on je nezamenjiv i mnogo će nam nedostajati. On ima reprezentativni kvalitet, a takvih igrača je malo u Srbiji. Vojvodina sa njim i bez njega neće biti ista i to svako treba da zna. No, ipak imamo još kvalitetnih igrača u našem sastavu, za koje se nadam da će to i pokazati – rekao je Lalatović.