Nenad Lalatović

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da su oba potencijalna rivala njegovog tima u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Dinamo Minsk i Sent Patrik’s atletik, ekipe sa kojima crveno-beli mogu da igraju i da se nose.

U sedištu UEFA u Nionu, danas je održan žreb parova trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, na kojem je odlučeno da će pobednik dvomeča Vojvodina – Konah’s ki ići na boljeg iz duela Dinamo Minsk – Sent Patrik’s atletik.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović ne želi da se bavi potencijalnim rivalima dok se ne završi dvomeč sa Velšanima, ali ipak ističe da su i Belorusi i Irci ekipe sa kojima Voša može da se nosi.

– Mi tek treba da prođemo Velšane, a da bismo to uradili, moramo dobro da odigramo u revanšu. Juče je odigrano samo prvo poluvreme i zato ne mogu preterano da komentarišem utakmice za koje tek treba da se izborimo. Dinamo i Sent Patrik’s su mogući protivnici Vojvodine i Konah’s kija, a ne samo Vojvodine i to moramo da imamo na umu. Jasno je da su to dva jako kvalitetna tima, sa budžetima koji su 50 puta veći od našeg, ali ukoliko eliminišemo Velšane i prođemo u treće kolo, verujem da ćemo imati šta da pokažemo. Fudbal priznaje jedino teren, a mi smo u dobroj formi i verujem da ćemo, ako prođemo dalje, moći da se nosimo i sa Dinamom i sa Sent Patrik’som – rekao je Lalatović.

Revanš meč između Konah’s kija i Vojvodine na programu je sledećeg četvrtka u Rilu, dok su utakmice trećeg kola zakazane za 28. jul i četvrti avgust. Ako prođe u narednu rundu, Vojvodina će najpre biti domaćin, a potom gostovati u Beloruiji ili Irskoj.