Nenad Lalatović

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da su šanse na utakmici protiv Partizana 50:50 i istakao da očekuje da će Vošina publika u velikom broju doći da podrži njegov tim.

U derbiju 18. kola Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra će dočekati ekipu Partizana na „Karađorđu“. Biće to pravi derbi srpskog fudbala, koji će na tribine nesumnjivo privući veliki broj ljubitelja ove igre, a utakmica se s pravom željno iščekuje od strane čitave sportske javnosti.

Međutim, šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović smatra da njegovi igrači u meč treba da uđu kao i u svaki prethodni.

– Ekipu sam pripremao kao i za svaku drugu utakmicu i uopšte ne želim da stvaram pritisak kod igrača da je ovaj meč nešto mnogo bitniji od onog koji smo igrali protiv Bačke. Ova utakmica nam je najbitnija samo zato što je prva sledeća koju ćemo odigrati. U goste nam dolazi jako kvalitetan tim, a to što smo do sada pobedili svakoga na našem stadionu neće nam dati nikakvu posebnu snagu, jer se radi o derbiju i šanse su 50:50. Partizan je u sjajnoj seriji, jer posle poraza od nas, mislim da su ostvarili 12 pobeda na 13 utakmica, uz jedan remi. To govori da igraju lep fudbal, baš kao i Vojvodina. Biće to derbi za drugo mesto, igramo na našem stadionu i atmosfera u ekipi je jako pozitivna. Čitam u novinama da oni imaju nekih problema oko sastava tima, ali imamo ih i mi, pošto najverovatnije neću moći da računam na Planića, Gavrića, Mićića i Vukasovića, dok na sve ostale mogu. Igrači su trenirali jako dobro i sa nestrpljenjem iščekuju sutrašnji meč – ističe Lalatović.

On je pozvao navijače da u velikom broju podrže Vojvodinu.

– Očekujem da će publika doći u što većem broju da nas podrži, jer kao što sam uvek govorio, mi igramo mnogo bolje kada imamo vetar u leđa od strane naših navijača. Moram da ih pohvalim za podršku protiv Bačke, jer igrali smo protiv ekipe koja se branila i na terenu koji nije omogućavao neku naročitu igru, ali uz njihovu pomoć tokom svih 90 minuta, čak i u trenucima kada smo promašivali neke šanse, na kraju smo nagrađeni golom u 89. minutu. Očekujem da će sutra veći deo stadiona biti uz našu Vojvodinu i da ćemo ostvariti povoljan rezultat za nas – kaže Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine svestan je velikog ispita.

– Ekipa Partizana ima kvalitet i sjajne individualce, koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Dobro smo ih analizirali, kao i oni nas, pa ne verujem da će iko ikoga moći da iznenadi. Ekipa koja bolje bude ušla u utakmicu i imala više samopouzdanja, uz naravno više sportske sreće, doći će do povoljnog rezultata – kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, na sutrašnjoj utakmici nema favorita.

– Pred derbi utakmice, nikad ne volim da kažem da postoji favorit. Oni igraju jako dobro, kao i mi, trenutno delimo drugo mesto i imamo isti broj bodova. Zato favorit ne postoji, a do pobede će doći ekipa koja bude bila hrabrija i više verovala u sebe – ističe Lalatović.

Na sutrašnjoj utakmici, Partizan će zbog suspenzije nastupiti bez Uroša Đurđevića i Nikole Milenkovića, a novinari su upitali šefa stručnog štaba Vojvodine kako će se to odraziti na formaciju gostujućeg tima.

– Ne razmišljamo o tome da li će igrati sa jednim ili dvojicom napadača, jer smo spremili igru za obe varijante. Na to moramo biti spremni i nama je sasvim svejedno kako će Partizan igrati, jer to ništa ne menja, a oni na svakoj poziciji imaju po dvojicu kvalitetnih igrača – rekao je Lalatović.

Prodaja ulaznica za ovaj meč vršiće se po sledećem rasporedu:

Utorak, 29. novembar: Prodaja ulaznica vršiće se na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), od 10 do 18 časova, a moći će da se kupe ulaznice za zapad i istok (samo za navijače Vojvodine).

Sreda, 30. novembar: Ulaznice za zapad prodavaće se na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine) od 12 časova, ulaznice za istok prodavaće se na blagajni na istočnoj tribini od 13 sati (pored restorana „Ognjište“), dok će se ulaznice za sever prodavati u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini „Karađorđa“ od 15 časova.

Prodaja ulaznica za gostujuće navijače vršiće se na dan meča od 14 časova, na blagajni između istočne i južne tribine (pored teniskih terena).

Ulaznice će se prodavati po cenama od 600 (zapad), 400 (istok i jug) i 200 dinara (sever), a jedno lice će, uz ličnu kartu na uvid, moći da kupi najviše tri ulaznice. Jednom licu neće biti dozvoljeno da kupi više od tri ulaznice, bez obzira na to da li će kod sebe imati više od jednog ličnog dokumenta.

Ulaznice će se prodavati po principu „jedna ulaznica – jedna stolica“, što znači da će karte za utakmicu morati da imaju i deca bilo kog uzrasta, kako se ne bi desilo da na jednoj tribini bude prisutno više ljudi od kapaciteta kojim ta tribina raspolaže.

Za gostujuće navijače predviđena je južna tribina, dok će navijači Vojvodine biti smešteni na severnoj, istočnoj i zapadnoj tribini.

U cilju da utakmica protekne bezbedno i u dogovoru sa policijom, fudbalski klub Vojvodina naglašava da su zapadna i istočna tribina rezervisane isključivo za navijače Vojvodine i da na te tribine neće biti dozvoljen ulaz navijačima Partizana sa obeležjima gostujućeg tima. Za navijače Partizana rezervisan je isključivo sektor ispod semafora na južnoj tribini. Preostali deo juga, kao i polovina istoka (od sredine tribine pa do juga), biće zatvoreni za prisustvo gledalaca.

Na dan utakmice, od 10 časova, ulica Dimitrija Tucovića biće zatvorena od strane policije i u nju će moći da uđu samo predstavnici medija i navijači Vojvodine sa kupljenom ulaznicom za zapad ili pokazanom sezonskom kartom.

Ulaz broj 4 na zapadnoj tribini predviđen je samo za predstavnike medija. Apelujemo na sve vlasnike sezonskih ulaznica da će za ulazak na ovu utakmicu kod sebe morati da imaju i ličnu kartu. Na svim ulazima na stadion biće postavljeni elektronski čitači ulaznica, zbog čega će ulaz na stadion biti moguć samo na ulaz koji je naznačen na ulaznici ili sezonskoj karti.

Početak utakmice zakazan je za 18 časova, a meč će direktno biti prenošen na prvom kanalu televizije Arena sport.

Fudbalski klub Vojvodina poziva navijače oba tima, kao i sve ljubitelje fudbala, da na vreme obezbede ulaznice i na vreme uđu na stadion, kako bi se izbegle bespotrebne gužve pri ulasku.

Nadamo se i očekujemo da će svi gledaoci na stadionu sportski i dostojanstveno pružiti podršku svom timu, izbegavajući bilo kakvo nedolično ili nesportsko ponašanje.