Након преласка нападача Бојана Матића у Партизан, у нападу Војводине је остало једно упражњено место. Протеклих дана, чланови руководства клуба и шеф стручног штаба Ненад Лалатовић су водили интензивне разговоре о томе на који начин би за клуб било најбоље да се попуни ово место у тиму, а према речима тренера црвено-белих, одлука је таква да шансу треба пружити младом 17-годишњем Вукашину Богдановићу.

– До упражњеног места у шпицу нашег напада је дошло због тога што је Матић изразио велику жељу да напусти Војводину и пређе у Партизан, те га је било јако тешко задржати. Председник Војислав Гајић и ја смо заједно дуго размишљали о томе како да попунимо то место и на крају смо донели одлуку да првом тиму из омладинаца прикључимо Вукашина Богдановића, како због чињенице да бисмо искусног играча са стране морали да платимо, тако и због тога што верујемо у децу која су поникла у нашој омладинској школи – каже Лалатовић.

Он истиче да Вукашин Богдановић има неоспоран таленат, те да ће кроз рад са првотимцима само још више напредовати.

– Богдановић има само 17 година и члан је наших репрезентативних селекција, а ја сам и раније био познат као тренер који је играчима у тим годинама давао шансу да заиграју за први тим. Примера ради, код мене је Нешковић дебитовао за први тим са само 16 година, а Топић је ове године заиграо и експлодирао са 18, па га траже многи европски клубови. Верујемо да ће и Богдановић успети да скрене пажњу на себе, а председник Војислав Гајић и ја смо се сложили да је пружање прилике играчима из наше омладинске школе свакако приоритет клуба у будућности, што све њих треба да охрабри и подстакне их да још више раде, јер ће тако пре добити шансу у првом тиму – каже Лалатовић.

Према његовим речима, ослањање на играче из сопствене омладинске школе за Војводину није само жеља, већ и потреба.

– Да би клуб живео и профитирао, морамо се уздати у нашу децу, као што је то био случај са Топићем, Зукићем, Нешковићем итд. Сви они су сада у првом тиму, где су такође и Деветак, Ђуришић, Бјековић… На припремама тренутно имамо чак 10 играча који су прошли кроз нашу омладинску школу и мислим да ниједан други клуб у лиги не може да се похвали тако нечим. То је показатељ тога колико Војводина води рачуна о својој деци, а заједно са оним играчима који су дошли са стране, мислим да смо један прави тим, који ће успети да избори пласман у Европу и истовремено афирмисати доста младих играча – изјавио је Лалатовић.