Nakon prelaska napadača Bojana Matića u Partizan, u napadu Vojvodine je ostalo jedno upražnjeno mesto. Proteklih dana, članovi rukovodstva kluba i šef stručnog štaba Nenad Lalatović su vodili intenzivne razgovore o tome na koji način bi za klub bilo najbolje da se popuni ovo mesto u timu, a prema rečima trenera crveno-belih, odluka je takva da šansu treba pružiti mladom 17-godišnjem Vukašinu Bogdanoviću.

– Do upražnjenog mesta u špicu našeg napada je došlo zbog toga što je Matić izrazio veliku želju da napusti Vojvodinu i pređe u Partizan, te ga je bilo jako teško zadržati. Predsednik Vojislav Gajić i ja smo zajedno dugo razmišljali o tome kako da popunimo to mesto i na kraju smo doneli odluku da prvom timu iz omladinaca priključimo Vukašina Bogdanovića, kako zbog činjenice da bismo iskusnog igrača sa strane morali da platimo, tako i zbog toga što verujemo u decu koja su ponikla u našoj omladinskoj školi – kaže Lalatović.

On ističe da Vukašin Bogdanović ima neosporan talenat, te da će kroz rad sa prvotimcima samo još više napredovati.

– Bogdanović ima samo 17 godina i član je naših reprezentativnih selekcija, a ja sam i ranije bio poznat kao trener koji je igračima u tim godinama davao šansu da zaigraju za prvi tim. Primera radi, kod mene je Nešković debitovao za prvi tim sa samo 16 godina, a Topić je ove godine zaigrao i eksplodirao sa 18, pa ga traže mnogi evropski klubovi. Verujemo da će i Bogdanović uspeti da skrene pažnju na sebe, a predsednik Vojislav Gajić i ja smo se složili da je pružanje prilike igračima iz naše omladinske škole svakako prioritet kluba u budućnosti, što sve njih treba da ohrabri i podstakne ih da još više rade, jer će tako pre dobiti šansu u prvom timu – kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, oslanjanje na igrače iz sopstvene omladinske škole za Vojvodinu nije samo želja, već i potreba.

– Da bi klub živeo i profitirao, moramo se uzdati u našu decu, kao što je to bio slučaj sa Topićem, Zukićem, Neškovićem itd. Svi oni su sada u prvom timu, gde su takođe i Devetak, Đurišić, Bjeković… Na pripremama trenutno imamo čak 10 igrača koji su prošli kroz našu omladinsku školu i mislim da nijedan drugi klub u ligi ne može da se pohvali tako nečim. To je pokazatelj toga koliko Vojvodina vodi računa o svojoj deci, a zajedno sa onim igračima koji su došli sa strane, mislim da smo jedan pravi tim, koji će uspeti da izbori plasman u Evropu i istovremeno afirmisati dosta mladih igrača – izjavio je Lalatović.