Nenad Lalatović

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je ponosan na svoje igrače i da će tako i ostati kako god da se završi sutrašnji revanš meč plej ofa za Ligu Evrope protiv AZ Alkmara.

Fudbaleri Vojvodine večeras su trenirali na „AFAS“ stadionu u Alkmaru, gde će sutra biti odigran revanš meč plej ofa za Ligu Evrope protiv domaćeg AZ-a, a uoči treninga, konferenciju za novinare održao je šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović.

– Po svim analizama koje smo uradili, prvi meč smo nesrećno izgubili sa 0:3. Na toj utakmici smo videli da možemo ravnopravno da igramo protiv AZ Alkmara, ali presudilo je to njihovo iskustvo, zbog toga što igraju u mnogo jačoj ligi od naše. Mi u našem prvenstvu imamo možda samo dve utakmice godišnje na ovakvom nivou, ali smo opet, pri rezultatu 0:0, uspeli da stvorimo dve stopostotne šanse koje nismo iskoristili. Da smo mi poveli, ko zna u kom pravcu bi se odvijala utakmica. Mislim da smo oštećeni za čast penal pri rezultatu 0:2 za njih, ali dobro, to je sve prošlo. Došli smo ovde da se prikažemo u što boljem svetlu pred njihovom publikom i da pokažemo da je ono bio samo naš loš dan. Da budem iskren, teško je govoriti o tome da ćemo proći dalje, ali fudbal je čudna igra i dokle god ispred sebe imamo još 90 minuta, čuda su moguća. Međutim, čak i da ne prođemo dalje, mislim da smo stvarno dosta uradili u ovim kvalifikacijama i došli do bukvalno poslednjeg koraka pred ulazak u Ligu Evrope. Šta god da bude sutra, ja sam ponosan na moje igrače i okrenućemo se našem prvenstvu, u kojem oni igraju sjajno – izjavio je Lalatović.

Meč između AZ Alkmara i Vojvodine na programu je sutra od 20 časova.

Kompletan snimak konferencije, uključujući i pitanja novinara, možete pogledati u sledećem prilogu: