После ремија његовог тима против Фрајберга, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је изјавио да није задовољан коначним резултатом, али да је друго полувреме одиграно у тотално нефудбалским условима.

Војводина је данас играла нерешено 2:2 (2:0) против Фрајберга, у пријатељском мечу одиграном у Белеку.

– Била је ово још једна добра провера за нас. Са првим полувременом, после којег смо водили 2:0, могу бити задовољан, док у другом полувремену, због кише и јаког ветра, нису постојали услови за фудбал. Буквално, кад год смо желели да испуцамо лопту, она се враћала ка наших 16 метара, а Немци су изашли високо и успели то да искористе постизањем два гола. Ни кроз пас, ни преко дугих лопти, нисмо могли да пренесемо игру на њихову половину. Остала нам је још једна провера, а са свим што смо до сада урадили на припремама могу бити јако задовољан. Данас нисам задовољан резултатом и не сме да нам се деси да онако примимо два гола, иако се у првом делу меча видело да смо много квалитетнији од њих. За то нема оправдања, јер свака утакмица мора да се победи, поготово кад водимо 2:0 – каже Лалатовић.

У генералној провери пред наставак сезоне, Војводина ће сутра играти против Рубина из Казања.

– То је генерална проба на папиру, јер стварно смо одиграли много утакмица за мало дана. Но, времена за одмор нема и надам се само да ће бити много боље време него данас, иако кажу да неће. У сваком случају, биће то лепа провера за нас да видимо где смо и шта смо. У тој последњој утакмици, најбитније ми је то да се нико не повреди, да добро истрчимо и добро одиграмо, а чим се вратимо у Србију, играчима ћу дати 2,5 слободна дана да се одморе и освеже. Након тога, почињемо да се спремамо за прво пролећно коло, а то је једино што ме занима – напомиње Лалатовић.

У сутрашњем мечу, он ће вероватно указати шансу играчима који нису играли данас против Фрајберга.

– Играће једна постава целу утакмицу, а измене ћу направити само уколико се, не дај Боже, неко од њих повреди. Ми свакако немамо велики фонд играча овде – рекао је Лалатовић.