После пораза његовог тима од ТСЦ-а, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић изјавио је да је домаћин био агресивнији и одлучнији, те да је то преломило питање победника.

Војводина је данас изгубила од ТСЦ-а у Сенти резултатом 2:0 (1:0), у 20. колу Супер лиге Србије.

– Честитам обема екипама на свему што су урадиле ове полусезоне. ТСЦ је нови суперлигаш и под вођством мог колеге Саба игра заиста сјајно, а један овако организован клуб, по мом мишљењу, заслужује чак и да игра у Европи. Што се мог тима тича, ја сам јако поносан на играче. Прошле полусезоне, Војводина је на паузи имала 22 бода, сад има 42, што је скоро 100 посто више. Види се велики напредак, а радује ме то што су и ову утакмицу на терену завршили шесторица играча до 20 година: Деветак, Веселиновић, Топић, Зукић, Нешковић и Кокир, на шта сам такође веома поносан и свака част људима из омладинске школе што су избацили такве играче за први тим – каже Лалатовић.

Према његовим речима, давање шансе младим играчима наставиће се и у другом делу сезоне.

– То је оно на шта се фокусирамо, јер Војводина мора да живи од сопствене школе и продаје играча, како бисмо стали на ноге и дали све од себе да следеће сезоне играмо у Европи, а ја сам сигуран да ће тако и бити. Када сам дошао овде 15-20 дана пред почетак првенства, није било ни мало лако, јер правили смо нови тим Војводине, иако је ово иста Војводина из прошле сезоне, са само два-три нова играча у стартној постави – истиче Лалатовић.

Шеф стручног штаба Војводине није задовољан начином на који је његова екипа одиграла данашњу утакмицу.

– Што се тиче данашње утакмице, ТСЦ је у њу ушао одлучније и агресивније, иако сам рекао да ту екипу краси управо борбеност и дисциплина. Да бисте победили ТСЦ, који је искусан тим са сјаним играчима, морате их добити у дуел игри. На буквално сваком њиховом мечу који смо анализирали, они су добили више од 50 посто дуела, а екипа која успе у томе углавном и побеђује. Моји играчи данас нису испоштовали оно што сам тражио од њих, али не могу ништа да им замерим. ТСЦ је заслужено победио, али ми смо и даље други. Видећемо како ће се завршити још те утакмице које су преостале, али и да не будемо други, ми свакако то ни не јуримо, јер мој циљ, као и циљ играча и клуба, јесте да Војводина изађе у Европу, што она као клуб и Нови Сад као град апсолутно заслужују – напомиње Лалатовић.

Он није желео да коментарише статус Николе Лазетића у ФК Војводина и свој однос са њим.

– Што сам имао да кажем на ту тему, рекао сам – поручио је Лалатовић.

Утакмица против ТСЦ-а била је последња за фудбалере Војводине у овој полусезони, а окупљање пред почетак припрема за други део сезоне заказано је за трећи јануар, када ће првотимци обавити неопходне лекарске прегледе, док ће дан касније црвено-бели почети са тренинзима.