Posle poraza njegovog tima od TSC-a, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je domaćin bio agresivniji i odlučniji, te da je to prelomilo pitanje pobednika.

Vojvodina je danas izgubila od TSC-a u Senti rezultatom 2:0 (1:0), u 20. kolu Super lige Srbije.

– Čestitam obema ekipama na svemu što su uradile ove polusezone. TSC je novi superligaš i pod vođstvom mog kolege Saba igra zaista sjajno, a jedan ovako organizovan klub, po mom mišljenju, zaslužuje čak i da igra u Evropi. Što se mog tima tiča, ja sam jako ponosan na igrače. Prošle polusezone, Vojvodina je na pauzi imala 22 boda, sad ima 42, što je skoro 100 posto više. Vidi se veliki napredak, a raduje me to što su i ovu utakmicu na terenu završili šestorica igrača do 20 godina: Devetak, Veselinović, Topić, Zukić, Nešković i Kokir, na šta sam takođe veoma ponosan i svaka čast ljudima iz omladinske škole što su izbacili takve igrače za prvi tim – kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, davanje šanse mladim igračima nastaviće se i u drugom delu sezone.

– To je ono na šta se fokusiramo, jer Vojvodina mora da živi od sopstvene škole i prodaje igrača, kako bismo stali na noge i dali sve od sebe da sledeće sezone igramo u Evropi, a ja sam siguran da će tako i biti. Kada sam došao ovde 15-20 dana pred početak prvenstva, nije bilo ni malo lako, jer pravili smo novi tim Vojvodine, iako je ovo ista Vojvodina iz prošle sezone, sa samo dva-tri nova igrača u startnoj postavi – ističe Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine nije zadovoljan načinom na koji je njegova ekipa odigrala današnju utakmicu.

– Što se tiče današnje utakmice, TSC je u nju ušao odlučnije i agresivnije, iako sam rekao da tu ekipu krasi upravo borbenost i disciplina. Da biste pobedili TSC, koji je iskusan tim sa sjanim igračima, morate ih dobiti u duel igri. Na bukvalno svakom njihovom meču koji smo analizirali, oni su dobili više od 50 posto duela, a ekipa koja uspe u tome uglavnom i pobeđuje. Moji igrači danas nisu ispoštovali ono što sam tražio od njih, ali ne mogu ništa da im zamerim. TSC je zasluženo pobedio, ali mi smo i dalje drugi. Videćemo kako će se završiti još te utakmice koje su preostale, ali i da ne budemo drugi, mi svakako to ni ne jurimo, jer moj cilj, kao i cilj igrača i kluba, jeste da Vojvodina izađe u Evropu, što ona kao klub i Novi Sad kao grad apsolutno zaslužuju – napominje Lalatović.

On nije želeo da komentariše status Nikole Lazetića u FK Vojvodina i svoj odnos sa njim.

– Što sam imao da kažem na tu temu, rekao sam – poručio je Lalatović.

Utakmica protiv TSC-a bila je poslednja za fudbalere Vojvodine u ovoj polusezoni, a okupljanje pred početak priprema za drugi deo sezone zakazano je za treći januar, kada će prvotimci obaviti neophodne lekarske preglede, dok će dan kasnije crveno-beli početi sa treninzima.