После ремија његовог тима против Шахтјора, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић изјавио је да је задовољан игром црвено-белих, који су у свему парирали скупом и моћном тиму из Доњецка.

Војводина је данас играла нерешено 1:1 (0:0) против Шахтјора, у пријатељском мечу одиграном у Белеку.

– Морам да похвалим моје играче. Играли смо против великог тима, који је учесник Лиге шампиона и Лиге Европе и притом је наступио у свом најјачем саставу, а парирали смо им у свим сегментима игре, што и доликује представнику српског фудбала и великом клубу као што је Војводина. Мислим да смо данашњом утакмицом презентовали наш фудбал на најбољи могући начин и да су сви могли да виде да у Србији има квалитетних играча – каже Лалатовић.

Према његовим речима, данас се на терену уопште није могла приметити огромна разлика у буџетима два клуба.

– Што се тиче првих 55 минута меча, током којих је наступила једна постава, презадовољан сам тиме што смо одиграли чврсто и агресивно. Феноменално смо освајали простор након одузете лопте и имали две стопостотне шансе које нисмо искористили. У првом полувремену, Шахтјор није имао буквално ниједну прилику за гол. У последњих 35 минута, наступили су нешто млађи играчи, као и ови нови, који још увек нису довољно физички припремљени. Гол смо дали после прелепе акције, у којој је Зукић послао феноменалан пас иза леђа противничке одбране, а Нешковић утрчао, шутирао, њихов голман је одбранио, али из тог одбитка смо дошли у заслужено вођство. Међутим, јако је тешко играти са тако квалитетним странцима, а Шахтјор има играче за које је плаћен огроман новац. Ту сам провео 3,5 године и знам колико Ринат Ахметов улаже у свој клуб, те да за играче плаћа обештећења од по 15-20 милиона евра – напомиње Лалатовић.

Он свакако има разлога да буде задовољан досадашњим током зимских припрема.

– И данас се видело да су играчи Шахтјора јако квалитетни, али моји момци су оставили срце на терену и желели да покажу да и они могу да играју у клубу попут Шахтјора. Гол смо примили кроз средину, иако сам знао да је Шахтјор ту најопаснији и зато сам све време викао играчима да чувамо централу, а пустимо им бокове, јер њихови бочни играчи такође улазе унутра. Ипак, мислим да је ово реалан резултат. Оно што ми је битно јесте то да смо добро истрчали утакмицу и да се нико није повредио, те да смо показали да Нови Сад и цела Србија заслужују да гледају Војводину у квалификацијама за Лигу Европе – изјавио је Лалатовић.

Фудбалери Војводине ће на терен поново истрчати сутра пре подне, када ће одрадити тренинг, док су поподне добили слободно.