Posle remija njegovog tima protiv Šahtjora, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je zadovoljan igrom crveno-belih, koji su u svemu parirali skupom i moćnom timu iz Donjecka.

Vojvodina je danas igrala nerešeno 1:1 (0:0) protiv Šahtjora, u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

– Moram da pohvalim moje igrače. Igrali smo protiv velikog tima, koji je učesnik Lige šampiona i Lige Evrope i pritom je nastupio u svom najjačem sastavu, a parirali smo im u svim segmentima igre, što i dolikuje predstavniku srpskog fudbala i velikom klubu kao što je Vojvodina. Mislim da smo današnjom utakmicom prezentovali naš fudbal na najbolji mogući način i da su svi mogli da vide da u Srbiji ima kvalitetnih igrača – kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, danas se na terenu uopšte nije mogla primetiti ogromna razlika u budžetima dva kluba.

– Što se tiče prvih 55 minuta meča, tokom kojih je nastupila jedna postava, prezadovoljan sam time što smo odigrali čvrsto i agresivno. Fenomenalno smo osvajali prostor nakon oduzete lopte i imali dve stopostotne šanse koje nismo iskoristili. U prvom poluvremenu, Šahtjor nije imao bukvalno nijednu priliku za gol. U poslednjih 35 minuta, nastupili su nešto mlađi igrači, kao i ovi novi, koji još uvek nisu dovoljno fizički pripremljeni. Gol smo dali posle prelepe akcije, u kojoj je Zukić poslao fenomenalan pas iza leđa protivničke odbrane, a Nešković utrčao, šutirao, njihov golman je odbranio, ali iz tog odbitka smo došli u zasluženo vođstvo. Međutim, jako je teško igrati sa tako kvalitetnim strancima, a Šahtjor ima igrače za koje je plaćen ogroman novac. Tu sam proveo 3,5 godine i znam koliko Rinat Ahmetov ulaže u svoj klub, te da za igrače plaća obeštećenja od po 15-20 miliona evra – napominje Lalatović.

On svakako ima razloga da bude zadovoljan dosadašnjim tokom zimskih priprema.

– I danas se videlo da su igrači Šahtjora jako kvalitetni, ali moji momci su ostavili srce na terenu i želeli da pokažu da i oni mogu da igraju u klubu poput Šahtjora. Gol smo primili kroz sredinu, iako sam znao da je Šahtjor tu najopasniji i zato sam sve vreme vikao igračima da čuvamo centralu, a pustimo im bokove, jer njihovi bočni igrači takođe ulaze unutra. Ipak, mislim da je ovo realan rezultat. Ono što mi je bitno jeste to da smo dobro istrčali utakmicu i da se niko nije povredio, te da smo pokazali da Novi Sad i cela Srbija zaslužuju da gledaju Vojvodinu u kvalifikacijama za Ligu Evrope – izjavio je Lalatović.

Fudbaleri Vojvodine će na teren ponovo istrčati sutra pre podne, kada će odraditi trening, dok su popodne dobili slobodno.