После победе његовог тима над Пролетером, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић изјавио је да су црвено-бели освојили велика три бода.

Војводина је победила Пролетер резултатом 1:0 (0:0), у 21. колу Супер лиге Србије.

– Честитам обема екипама на приказаној игри, а мом бившем играчу и сада тренеру Жиги, који свој посао ради стварно сјајно, желим да само тако настави, јер може да израсте у озбиљног и квалитетног тренера. Мом бившем клубу Пролетеру, у којем сам провео две прелепе године, и људима који воде тај клуб желим да остану у Супер лиги, јер то је наш клуб из Новог Сада, иако се на терену нису показали као Новосађани, јер су се борили лавовски – каже Лалатовић.

Он истиче да није био потпуно задовољан неким стварима у првом полувремену.

– На полувремену, мојим играчима сам замерио на томе што је у првом делу Пролетер више желео да не изгуби, него ми да победимо. Неколико пута смо били у ситуацији да је лопта буквално ишла по линији и да је било потребно само да је гурнемо у гол, али смо у таквим приликама деловали млако. Нисмо дали гол, иако мислим да смо га заслужили, а са вођством од 1:0 би нам било много лакше у другом полувремену – напомиње Лалатовић.

Овом победом, поготово након резултата других утакмица које су већ одигране у овом колу, Воша се још више учврстила на месту које води у Европу.

– Знали смо за резултате пре наше утакмице, који су нам ишли на руку, али и нанели додатни притисак. Међутим, увек напомињем да је Војводина велики клуб, у којем се увек мора играти на победи, чак и под притиском. У другом полувремену, кренули смо на све или ништа и опет смо стварали шансе, али никако нисмо успевали да постигнемо гол из игре, услед сјајног блока који је поставио Жига и одличне дефанзивне игре Пролетера. Ипак, Бог нас је наградио тиме да дамо гол из прекида, победимо 1:0 и освојимо велика три бода – каже Лалатовић.

Ипак, праве битке за Европу тек предстоје.

– Освојили смо 45. бод, што је стварно сјајно и макар док Партизан не одигра своју утакмицу, бићемо на другој позицији, а побегли смо неколико бодова нашим ривалима који исто јуре Европу. Када сам долазио овде, рекао сам да ће бити паклено тешко, а у овој полусезони, сад играмо дерби против Црвене звезде, па дерби против Радничког, па дерби на Вождовцу, па нам долази Младост, па идемо на дерби против Спартака… Буквално, то су све дерби утакмице, али то је фудбал и ићи ћемо од меча до меча. После напорних припрема и ове прве утакмице, која је увек најтежа, честитам играчима на освојена три бода. У недељу ће имати слободан дан, а од понедељка крећемо да се спремамо за дерби против Црвене звезде – рекао је Лалатовић.

Утакмица између Црвене звезде и Војводине у 22. колу Супер лиге Србије играће се у суботу у Београду, са почетком у 18:30 часова.