Nenad Lalatović

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je njegova ekipa zaslužila pobedu na današnjem prijateljskom meču protiv Šahtjora.

Vojvodina i Šahtjor igrali su danas nerešeno 1:1 (0:0), iako je Voša imala prednost sve do 82. minuta.

– Mislim da smo danas bili bolji tokom svih 90 minuta i da je svako ko je gledao utakmicu to mogao da vidi. Njihova ekipa se postavila tako da se brani i ide na kontru, a igrala je dosta prljavo i agresivno. Meni je žao što sudije dozvoljavaju da jednostavno ne može da se igra. Na svaki dupli pas i iznošenje lopte, oni vuku i uklizavaju s leđa, a evo, danas su dobili dva crvena kartona, što samo pokazuje koliko je ovo bila čvrsta utakmica. Pristup meču je bio sjajan, poveli smo i imali još dve-tri stopostotne šanse. Nismo ih iskoristili, a oni su nam dali gol posle, po mom mišljenju, čistog faula nad Ožegovićem. U svakom slučaju, nije mi bitan rezultat, već pristup, trčanje i igra i mislim da je to sve bilo dobro danas. Nisam zadovoljan kad se ne pobedi, ali smatram da smo danas zaslužili trijumf – kaže Lalatović.

Šahtjor je došao do izjednačenja u periodu kada je imao igrača više na terenu.

– Dobili smo crveni karton, ali je njihov špic, koji je tek kasnije isključen, trebalo da bude sankcionisan bar pola sata pre Rosića, ali eto, sudija je dozvolio takvu igru. To svakako jeste uticalo na rezultat. Tada sam namerno odlučio da igramo sa trojicom u odbrani, a čini mi se i da je golu prethodio i ofsajd. Raduje me odnos prema igri u kojem smo napadali i sa igračem manje i takođe pokušavali da pobedimo – ističe Lalatović.

Ovo je bila prva prijateljska utakmica za Vojvodinu nakon što ju je napustio njen dosadašnji najbolji igrač Mirko Ivanić.

– Rekao sam već da je Ivanić bio najbolji igrač u ligi na svojoj poziciji, da ima reprezentativni kvalitet i on mora da igra u reprezentaciji. To dovoljno govori o tome koliko će nam nedostajati, ali imamo još kvalitetnih igrača i siguran sam da će mu Paločević biti dostojna zamena. Nadam se da se njegov odlazak neće osetiti u našoj igri – zaključio je Lalatović.

Narednu prijateljsku utakmicu, Vojvodina će odigrati već sutra od 16 časova po srpskom vremenu.