Nenad Lalatović

 

Posle pobede njegovog tima nad ekipom Konah’s ki, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da su crveno-beli večeras zaslužili da ostvare ubedljiviji trijumf nad predstavnikom iz Velsa.

U prvom meču drugog kola kvalifikacija za ovo evropsko takmičenje, Vojvodina je večeras savladala ekipu Konah’s ki na „Karađorđu“ rezultatom 1:0 (0:0).

– Čestitam mojim igračima na prikazanoj igri. Kada se u obzir uzme posed lopte od 80 prema 20 posto u našu korist, kao i naših 30 šuteva na gol ka samo jednom njihovom, to dovoljno govori o našoj želji, volji i htenju da pobedimo i dominiramo, kao i da zadovoljimo našu publiku sa pobedom od tri-četiri gola razlike. Nismo u tome uspeli, jer je jako teško igrati protiv ekipe koja gaji onakav stil igre. Svoje šanse traže samo iz prekida i iz auta, gde smo se jako dobro branili, a s druge strane, samo preko Trujića smo imali tri stopostotne šanse. To smo morali da iskoristimo i da smo poveli na vreme, mislim da bi pitanje bilo samo koliko ćemo golova dati na kraju – kaže Lalatović.

On se potom osvrnuo i na ekipu iz Velsa.

– Ovde su došli sa stilom igre koji je za mene nepoznanica, jer ja fudbal shvatam drugačije, ali to je taj ostvrski stil i ja nemam ništa protiv toga da neko igra tako. Oni su ostvarili ono što su hteli, baš kao što smo i mi ostvarili ono što smo hteli, a to je pobeda. Bilo je teško igrati protiv formacije 4-5-1, sa špicem koji stoji na oko 25 metara od njihovog gola. Konah’s ki je dobar tim, nadaju se prolasku, a ja se nadam da će oni u revanšu hteti da igraju i malo više se otvoriti. Po kvalitetu, apsolutno zaslužujemo da se plasiramo u treće kolo – rekao je Lalatović.

Šefu stručnog štaba Vojvodine nije bio zadovoljan pojedinim sudijskim odlukama.

– Moram da kažem da smo večeras oštećeni za dva penala. U prvom slučaju, njihov igrač je povukao Ašćerića maltene kao u ragbiju, dok je u drugoj situaciji neko od njihovih fudbalera igrao rukom u šesnaestercu, o čemu su posle meča razgovarali i delegati UEFA. Žao mi je što nam ti penali nisu dosuđeni, ali opet, i mi smo morali da iskoristimo svoje šanse. Kolegi na klupi Konah’s kija i njegovim igračima čestitam na borbenoj igri – rekao je Lalatović.

Revanš meč između Konah’s kija i Vojvodine na programu je narednog četvrtka u Rilu.