У полуфиналу Купа Србије, фудбалери Војводине састаће се са екипом Чукаричког у Београду. Меч ће бити одигран већ за пет дана, односно идуће среде и то од 17 часова, а то је уједно бити трећа утакмица између ова два ривала ове сезоне. Оба претходна меча завршена су ремијем, пошто је у Београду било 0:0, а у Новом Саду 1:1.

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић очекује тешку утакмицу у полуфиналу, али се нада да његов тим може да дође до финала Купа Србије.

– Још пре жреба сам рекао да ми је потпуно свеједно кога ћемо добити у полуфиналу и да ми је битно само то да све протекне у најбољем реду, а сигуран сам да ће тако и бити. Сва три потенцијална ривала која смо могли да добијемо су изузетно добре екипе, тако да смо знали да нас свакако очекује тежак меч. Играће се на Бановом Брду, што је отежавајућа околност за нас, али желимо пласман у финале – каже Лалатовић.

Војводина је прошле недеље играла 1:1 против Чукаричког на „Карађорђу“, у 27. колу Супер лиге Србије.

– На том мечу смо ми били бољи у првом, а они у другом полувремену. Сада ће се играти на њиховом терену, где су, ове сезоне, у првенству поражени само од Црвене звезде и играли нерешено против нас, а све остале утакмице су добили. Човек који је власник тог клуба третира Чукарички као своју кућу, а играче као своју децу, те се сигурно ради о једном од најорганизованијих клубова у држави. Међутим, и Војводина је сређен клуб, који има агилну управе, квалитетне играче и бројне навијаче, тако да, као што они желе пласман у финале, сигурно га желимо и ми, а мислим да ће у полуфиналу шансе бити 50:50 – истиче Лалатовић.

Пре утакмице против Чукаричког, Вошу већ сутра од 14 часова очекује меч у Ивањици против Јавора, у 28. колу Супер лиге Србије.

– Стање у екипи пред овај меч је добро. Очекује нас тешка утакмица, јер Војводина је у Ивањици увек тешко долазила до бодова. За мене ће најважније бити то да се нико не повреди, како не бисмо били ослабљени пред меч против Чукаричког. Наравно, иако ћу можда направити неке измене у тиму, нећу много експериментисати са саставом, јер нам је жеља да и са овог гостовања донесемо три бода у наш Нови Сад – рекао је Лалатовић.