obrazac-za-slike---vesti

 

 

Lazar Veselinović je bio želja mnogih klubova u još uvek aktuelnom prelaznom roku ali njega je srce vuklo svojoj kući-Vojvodini. Tokom svoje dosadašnje profesionalne karijere koja traje evo već deset godina promenio je isto toliko klubova. Neupućeni bi rekli da je u pitanju igrač koji u sebi ima neki problem jer se nigde nije duže zadržao. Međutim, istina je sasvim suprotna, gde god da je bio Laza je tresao mreže i ostavljao najpozitivniji utisak.

Član generacije omladinaca Vojvodine u kojoj su pored njega igrali još i Željko Brkić i Boba Novaković nije zaigrao za prvi tim „crveno-belih“ već ga je sudbina fudbalskog globtrotera nosila od ČSK Pivare, Šajkaša, preko Big Bula, Inđije, Spartaka, novosadskog Proletera, Mladog Radnika, Hajduka iz Kule i Dinama iz Minska konačno do Vojvodine.

-„Dolaskom u Vojvodinu ispunio sam moju veliku želju da zaigram za klub u kojem sam ponikao. Konačno su se posle deset godina stekli uslovi da obučem crveno-beli dres i zbog toga sam jako srećan.“

Prva utakmica na pripremama u Turskoj i „petarda“ Austrijancima. Nakon toga „prazne puške“. Šta se desilo sa strelcima ?

-„Tako je… prvi protivnik, iskreno rečeno, nije bio kvaliteta ostalih timova sa kojima smo igrali. Uz to još ide činjenica da smo zaista umorni ali i još uvek neuigrani. Međutim, to će sve uskoro doći na svoje, potpuno sam uveren.“

Mnogo igrača je otišlo iz Vojvodine u ovom prelaznom roku ali i mnogo ih je i došlo.  Kako vi ocenjujete ekipu u kojoj ste jedan od novajlija ?

-„Mislim da smo sastavili dobar tim od igrača koji su pristigli u ovom prelaznom roku, starosedelaca i nekoliko fudbalera iz omladinskog pogona koji su izuzetno talentovani. Svi su jako dobri igrači i momci što je veoma važno za pravljenje pozitivne atmosfere. Ja sam lično jako zadovoljan i uživam u njihovom društvu.“

Kao član kulskog Hajduka imali ste sjajnu sezonu u kojoj ste bili u vrhu liste strelaca. Protiv kojeg štopera je bilo najteže igrati ?

-„Sezona u Hajduku mi je do sada najuspešniji i najlepši deo karijere. Bio sam treći strelac JSL, izabran u idealan tim lige…Stvarno sam tu godinu dobro igrao. Ako bih nekog izdvajao od rivala sa kojima sam teško izlazio na kraj onda su to Trajković i Igor Đurić. Ne, nije ovo kurtoazija jer sada igram zajedno sa Đurom nego zaista mislim tako. Mnogo je čvrst igrač, evo i danas me je na treningu dva puta dobro „opleo“ po nogama.“

Bliži se nastavak prvenstva, hoćete li vi i vaši saigrači biti spremni za iskušenja koja vas očekuju ?

-„Spremamo se za tu prvu utakmicu u Pećincima, a naravno i za sve ostale koje dolaze. Radom na pripremama tempira se forma za početak prolećnog dela JSL.
Uveren sam da ćemo potpuno spremni dočekati 16. kolo.