Никола Лазетић, бивши спортски директор фудбалског клуба Војводина изјавио је поводом изјава тренера Ненада Лалатовића да се налазе у тешкој финансијској ситуацији да овом изјавом жели да стави тачку на све приче које круже месецима.

– До сада се нисам оглашавао. У фудбалски клуб Војводина дошао сам у јуну прошле године, а у једном је ситуација много гора него што је данас. Војводина је била осма на табели у то тренутку и финансијски је јако лоше стајала. У том тренутку се играчима дуговало играчима и радној заједници много више нео сада.

Међутим, имали смо један задатак који смо јако озбиљно схватили и свако у свом сектору је радио да би Војводина у предходних годину и по дана изгледала тако како изгледа. Урадио сам све што је било у мојој моћи да у спортском делу све функционише како треба. Људи из управног одбора су радили све што је у њиховој моћи да се стабилизује клуб и да се финансијски изађе из тог проблема. Градоначелник Новог Сада је увек био ту да нам помогне сваки пут када би смо му се обратили и да нам да ветар у леђа у решавању проблема, али и да нас подржи у многим акцијама које је ФК Војводина имала у сарадњи са Градом. Његова подршка је била је огромног значаја и у великој мери је допринела да ствари унутар клуба функционишу на завидном нивоу – рекао је Лазетић.

Он се надовезао да кроз његову каријеру са ФК Војводином увек био уско повезан.

– Највећи трансфер у историји нашег фудбала у домаћим оквирима је и дан данас мој трансфер из Војводине у Обилић за 1,5 милиона марака. Донео сам тада велики бенефит клубу, такође и играо финале Интертото купа. У другом мандату са успехом носио дрес Војводине. Играли смо чувено финале купа против Партизана када смо напустили терен. У том дресу сам и завршио своју каријеру као веома млад фудбалер. И ево трећи мој спој са Војводином је био десет година касније у улози спортског директора. Сматрам да сам заједно са људима који су водили ФК Војводина у тој сезони дао велики допринос ка циљу који смо поставили на почетку те сезоне. Издигли смо се као феникс и урадили много тога доброг. Промовисали смо младе играче, правили резултат и клуб је финансијски био потпуно стабилан. По завршетку сезона и остварених свих циљева, једноставно тражио сам споразумни раскид уговора јер сам у спортском смислу имао другачију визију за будућност клуба! Затим је уследио ковид и како је то утицало на фудбал у Србији – наставља Лазетић и додаје:

– Као што сам већ рекао ФК Војводина је док сам био у клубу био клуб за пример сваком клубу у Европу. Тачно се знало ко шта ради и како све треба да функционише. Плате и премије су биле у дан и сви су били задовољни. Нажалост дошла је ова пандемија ЦОВИД 19 која је у великој мери пореметила цео свет па тако и ФК Војводина. Надам се да се Војводина као и наша држава изаћи из свега овога као победник и да ће ствари брзо вратити и поставити на своје место. Ја желим овом приликом ето да дам још један допринос целој овој причи и да кажем следеће. Са Душаном Бајатовићом споразумни раскид уговора којим смо дефинисали тачан дуг према мени у виду плата и премија за освојен куп и излазак у Европу који је на тај дан износио 133000 евра. Такође сам се одрекао и уговора који је био на снази за наредну годину. Ја динара нисам добио од тог дана, а прошло је ево 6 месеци. Пошто видим да је Војводина у проблему и да ЦОВИД не може да се обузда , донео одлуку да се одрекнем целог износа и да тиме дам допринос ФК Војводина у што лакшем решавању проблема и да у што краћем року Војводина буде она она којој ће се писати због спортских успеха не ратова и проблема који немају везе са спортом – нагласио је он на крају.