Спортски директор ФК Војводина Никола Лазетић изјавио је да, организовањем пријатељских утакмица са клубовима из јаких европских лига, жели да на неки начин надокнади навијачима Војводине то што њихов тим ове сезоне не учествује у европским такмичењима.

Експедиција ФК Војводина синоћ је допутовала у Брешу, где фудбалере „старе даме“ данас од 15 часова на стадиону „Орзинуови“ очекује меч против клуба из овог града и члана италијанске Серије А. Према Лазетићевим речима, ова утакмица биће вишеструко корисна за црвено-беле.

– Задовољни смо наступима наше екипе у досадашњем делу сезоне, али с обзиром на то да имамо амбицију да следеће сезоне остваримо запажен наступ и на европској сцени, ова утакмица ће нам добро доћи да видимо где смо у односу на тимове који долазе из много јачих такмичења од нашег. На тај начин, имаћемо јаснију слику о вредностима нашег тима и знаћемо у ком правцу треба да радимо у наредном периоду – истакао је Лазетић.

Ова утакмица је договорена захваљујући пријатељству између њега и шефа стручног штаба Бреше Еугенија Коринија, са којим је својевремено играо заједно у екипама Торина и Кјева.

– Има доста клубова са којима разговарамо о одигравању пријатељских утакмица, али проблем је у томе што клубови из тих најјачих лига такве утакмице заказују месецима унапред и тачно знају како ће искористити сваку репрезентативну паузу. Стицајем околности, то још увек није био случај са Брешом, па смо се мој пријатељ Корини и ја о свему договорили буквално за један дан – напомиње Лазетић.

Према његовим речима, извесно је да ће Војводина неке од познатих европских тимова ускоро довести и у Нови Сад.

– Велика нам је жеља да неку пријатељску утакмицу са јаким европским тимом одиграмо и у Новом Саду, јер желимо да на неки начин омогућимо нашим навијачима да уживо гледају прави европски фудбал, с обзиром на то да Војводина ове сезоне не учествује у европским такмичењима. За сада, разговори иду у добром правцу и верујем да ће ускоро доћи и до званичног договора, те да ћемо пред пуним трибинама нашег стадиона имати прави спортски спектакл – изјавио је Лазетић.

Спортски директор ФК Војводина је додао да је поносан на то што црвено-бели током паузе у првенству имају чак пет играча у репрезентативним селекција Србије и означио то као показатељ да је „Војводина поново она стара“.