Fotografija Radomira Krstića

 

Komemoracija povodom smrti bivšeg čuvenog fudbalera Vojvodine Radomira Krstića (1927. – 2017) održana je danas u media centru FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku.

Bivši legendarni fudbaler Vojvodine Radomir Krstić preminuo je u subotu u Novom Sadu u 91. godini života, a u media centru FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, danas je održana komemoracija na kojoj su se okupili članovi porodice, prijatelji, predstavnici uprave, omladinske škole i sekcije veterana FK Vojvodina, kao i predstavnici medija.

Radomir Krstić je ponikao u mlađim kategorijama Vojvodine, a za prvi tim je igrao od 1947. do 1959. godine i za to vreme odigrao 613 zvaničnih utakmica, po čemu je apsolutni rekorder u istoriji kluba. Po završetku igračke karijere, u svojoj Vojvodini se bavio trenerskim poslom i kasnije obavljao funkciju tehničkog direktora kluba.

Nakon minuta ćutanja, u ime FK Vojvodina, saučešće porodici izrazio je predsednik kluba Dušan Vlaović, dodavši da treba da budu izuzetno ponosni na sve ono što je Radomir Krstić uradio tokom svog života.

– Budite ponosni na vašeg Radomira, baš kao što smo na njega ponosni svi mi iz FK Vojvodina, zbog toga što je učestvovao u stvaranju većeg dela bogate istorije kluba. Tokom poslednjih nekoliko godina, napustila nas je čitava plejada naših najistaknutijih članova, a danas se opraštamo od našeg Krleta, jedne od najvećih legendi koje je ovaj klub ikada iznedrio. Poznato je da je za prvi tim odigrao preko 600 utakmica i da je po tome apsolutni rekorder. Veliko je pitanje da li će taj rekord ikada biti oboren, a i ukoliko bude, neko će i tada reći da je to bio Krletov rekord. Mnogo će nam nedostajati i ovde, u FC „Vujadin Boškov“, ali i u loži stadiona „Karađorđe“, gde je, sve do nedavno, skoro redovno dolazio – izjavio je Vlaović.

Bivši dugogodišnji lekar FK Vojvodina dr Vladimir Višković, koji je bio vrlo blizak sa pokojnim Radomirom Krstićem, istakao je da je njegov odlazak veliki gubitak za sve koji su ga poznavali.

– Teško je danas govoriti bez suza. Otišao je još jedan velikan našeg kluba, koji je Vojvodinu u svom srcu nosio preko 70 godina. Krle je bio dobar čovek i ostavio je dubok trag u Vojvodini, koju je neizmerno voleo, te se uvek radovao njenim pobedama i tugovao zbog njenih poraza. Družiti se sa njim je bilo pravo zadovoljstvo, jer je bio čovek koji je voleo šalu, muziku, život, ljude, pa su zbog toga i ljudi voleli njega. Nije mu bila važna samo njegova sopstvena sreća, već i sreća drugih – rekao je Višković, koji je potom pročitao i stihove pesme „Ima neki sat u meni“ poznatog novosadskog pesnika Tomislava Milića.

Ispraćaj Radomira Krstića održaće se danas u 14:15 časova na Novom groblju u Novom Sadu.