Mlađi petlići Vojvodine

 

Mlađi petlići Vojvodine osvojili su četvrto mestu na turniru „Morfelden Cup“ u Frankfurtu, dok su mlađi pioniri osvojili memorijalni turnir „Cune Gojković“ u Čačku.

Ovog meseca, mlađi petlići Vojvodine (2004. godište) imali su priliku da učestvuju na izuzetnom jakom turniru u Nemačkoj. U gradu Frankfurtu, održan je tradicionalni međunarodni turnir za igrače do 12 godina „Morfelden Cup“, a poziv da učestvuje dobila je i selekcija FK Vojvodina, koja je ostavila odličan utisak i na kraju zauzela visoko četvrto mesto.

O tome kakav talenat imaju dečaci iz omladinske škole „Ilija Pantelić“, najbolje svedoči to što je na turniru učestvovalo čak 60 ekipa, među kojima su bile i selekcije svetski poznatih klubova, kao što su Hamburg, Hanover, Štutgart, Ajntraht, Verder, Duizburg, Keln, Majnc, Darmštad, Lokomotiva Moskva, AIK Stokholm, Aberdin, Luton, De Grafšap, Sparta Prag… Samim tim, četvrto mesto Vošinih mlađih petlića predstavlja odličan rezultat.

Ekipa Vojvodine je najpre u prvoj fazi prošla grupu od pet ekipa, da bi potom ponovo u drugoj rundi takmičenja prošla još jednu grupu sačinjenu od šest timova. U četvrtfinalu, Vošini mlađi petlići bili su bolji od vršnjaka iz Hamburga, da bi u polufinalu bili poraženi od nemačkog Verdera. U utakmici za treće mesto, Vojvodina je poražena od ekipe KIA „Football Academy“ iz Irana.

Pored mlađih petlića Vojvodine, lep rezultat nedavno su ostvarili i mlađi pioniri (2002. godište). Oni su osvojili memorijalni turnir „Cune Gojković“ u Čačku, na kojem su, pored Vojvodine, učestvovali još Crvena zvezda, Čukarički, Borac, BIP Čačak, Kiker Kraljevo, Zadrugar i Iraklis iz Grčke, a u finalu, Voša je savladala upravo grčki tim rezultatom 3:1 i tako zasluženo osvojila trofej.

U narednom periodu, mlađe selekcije Vojvodine očekuje učešće na još nekoliko turnira:

– Turnir „Darko Tironi“ Zagreb, 21. – 22. maj, generacija 2005.

– Turnir Bosanska Gradiška, 21. – 22. maj, generacije 2006. i 2007.

– Turnir Kečkemet, 22. maj, generacija 2003.

– Turnir „Kvarnerska rivijera“ Rijeka, 23. – 29. maj, generacija 1999.

– Turnir „Prijateljstva“ Bijeljina, 24. – 29. maj, generacija 2000.

– Turnir „Mostovi prijateljstva“ Hrvatska, 26. – 28. maj, generacija 2001.