Fudbaleri Vojvodine

 

Najnovija pojačanja Vojvodine Nenad Gavrić i Nikola Aksentijević danas su licencirani za tekuću sezonu u Super ligi i Kupu Srbije.

Prelazni rok za igrače zvanično je završen u ponoć 31. avgusta, a upravo poslednjeg dana prelaznog roka, fudbalski klub Vojvodina angažovao je dva nova pojačanja: Nenada Gavrića iz Crvene zvezde i Nikolu Aksentijevića iz Muskrona. Oni su danas licencirani za novu sezonu u domaćim takmičenjima, tako da će biti na raspolaganju šefu stručnog štaba Nenadu Lalatoviću već za utakmicu protiv Rada u petak.

Ovog leta, Vojvodinu je napustilo 11 fudbalera. Transfere su realizovali Lazar Rosić (Braga), Nemanja Miletić (Vesterlo) i Radovan Pankov (Ural). Kao slobodni igrači, klub su napustili Bojan Nastić (Genk) i Danilo Sekulić (Debrecin), dok je Srđan Žakula odlučio da završi igračku karijeru i preuzme funkciju trenera golmana u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“.

Sporazumni raskid ugovora sa klubom postigli su Milan Milinković (prešao u Radnik), Džon Meri (Rudar Velenje) i Milan Pavkov (Radnički Niš), dok je pred Arbitražnim sudom FSS ugovor raskinuo Milko Novaković, koji još uvek nije pronašao novi klub. Marku Vukčeviću je istekla pozajmica i on se vratio u Olimpiju, dok je doskorašnji omladinac Strahinja Krstevski potpisao ugovor sa Vojvodinom, ali je odmah potom prešao u Proleter. Slična situacija bila je i sa Šaletom Kordićem, koji je ovog leta prešao u Vojvodinu iz Sutjeske, ali je, želeći da bude negde gde će imati više prilike da igra, sporazumno raskinuo ugovor sa klubom i prešao u Zetu. Dragan Karanov je prošlu sezonu proveo u Proleteru kao pozajmljen igrač Vojvodine, dok će ubuduće ostati tamo kao zvaničan član tima sa Slane Bare.

S druge strane, crveno-bele je pojačalo osam novih igrača. U Vojvodinu su stigli Nikola Aksentijević (Muskron), Dženan Bureković (Čelik), Bogdan Planić (OFK Beograd), Vladimir Kovačević (Spartak), Marko Vukasović (Čikura, Gruzija), Filip Knežević (Čukarički), Nenad Gavrić (Crvena zvezda) i Miloš Trifunović (Ordabasi, Kazahstan).

U narednom periodu, šestorica igrača nastupaće za druge timove kao fudbaleri Vojvodine na pozajmici ili dvojnoj registraciji. U novosadskom Proleteru, narednih šest meseci provešće David Hrubik, dok je timu sa Slane Bare na 12 meseci pozajmljen Milan Lazarević. U ovoj polusezoni, na dvojnoj registraciji u Proleteru biće Marko Đurišić, dok će do kraja sezone isto važiti i za Uroša Stamenića. Nikola Kovačević prešao je na pozajmicu od godinu dana u Spartak, dok je Stefan Zogović, nakon što mu je istekla pozajmica u OFK Bačkoj, prešao na pozajmicu do kraja sezone u ČSK iz Čelareva.

Dakle, Vojvodina će u narednoj polusezoni moći da računa na sledeće igrače:

golmani: Nikola Perić, Marko Kordić, Marko Ilić;

odbrana: Nikola Aksentijević, Bogdan Planić, Vladimir Kovačević, Nikola Antić, Ivan Lakićević, Darko Puškarić, Dženan Bureković;

vezni red: Novica Maksimović, Dušan Jovančić, Filip Malbašić, Dejan Meleg, Nikola Trujić, Dušan Mićić, Marko Đurišić, Filip Knežević, Aleksandar Paločević, Siniša Babić, Marko Vukasović, Nenad Gavrić, Lazar Zličić, Uroš Stamenić;

napad: Miloš Trifunović, Nikola Ašćerić, Saša Ćurko.