Aleksandar Linta

 

Posle remija njegovog tima sa TSC-om, pomoćni trener Vojvodine Aleksandar Linta izjavio je da crveno-beli trenutno prolaze kroz težak i turbulentan period, te da se jedini izlaz iz aktuelne krize nalazi u napornom i predanom radu.

Vojvodina i TSC danas su igrali nerešeno 1:1 (0:1), u prijateljskom meču odigranom u Staroj Pazovi.

– Pauzu u prvenstvu usled reprezentativnih obaveza koristimo da osvežimo igrače i na najbolji mogući način ih pripremimo za nastavak sezone. Današnja utakmica, u kojoj smo s razlogom izmiksovali tim, je jedna od stvari koju smo planirali u tu svrhu. Nastupile su dve postave po 45 minuta i zadovoljan sam zalaganjem i htenjem. U nekim situacijama nismo imali sreće, pošto smo pogodak primili iz prvog, a možda i jedinog šuta na gol. Međutim, sreću treba zaslužiti. Ovo su teška i brdovita vremena, iz kojih možemo izaći samo napornim radom – kaže Linta.

Posle 28 prvenstvenih kola, Vojvodina se i dalje nalazi na osmom mestu na tabeli, a nedavno je eliminisana i iz četvrtfinala Kupa Srbije.

– To je splet raznih okolnosti. Krize su sastavni deo fudbala, imaju ih i veće ekipe od Vojvodine, ali ćemo se svakako truditi da iz nje što pre izađemo. Fokusiraćemo se samo na rad i ubeđen sam da će doći bolja vremena – ističe Linta.

Glavni rezultatski cilj u ovoj sezoni – plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, još uvek je ostvariv, ali su za to potrebni znatno bolji rezultati u finišu sezone.

– Ne znam koliko je realno da se taj cilj ostvari, ali znam to da ćemo sigurno dati sve od sebe. Ima još dosta da se igra, mnogo bodova je u opticaju i ne smemo odustati. Ići ćemo od utakmice do utakmice i videćemo dokle će nas to dovesti – rekao je Linta.

Naredni meč, Vojvodina će odigrati u subotu u Nišu, kada će se, u okviru 29. kola Super lige Srbije, sastati sa domaćim Radničkim. Ta utakmica počeće u 15 časova.