Ljupko, sajt

 

Današnji prepodnevni trening fudbalera Vojvodine, po veoma lepom i sunačnom vremenu koje vlada na Zlatiboru, doneo je nastavak rada na brušenju forme pred skori početak kvalifikacija za Ligu Evrope. Kao što je poznato, crveno-bele, 2. i 9. jula, očekuje dvomeč s mađarskim MTK-om iz Budimpšete, a ambicija Novosađana je da u ovom renomiranom takmičenju prođu što dalje.

Šef struke Zlatomir Zagorčić podelio je igrače na dve ekipe, koje su, na skraćenom  terenu, uvežbavale pasove iz prve, a fudbaleri su imali pravo samo na dva dodira lopte. Trening je doneo jak tempo i sve bolje snalaženje kandidata za prvi tim na postavljene zahteve trenera, uz neizostavne korekcije struke na uočene propuste. U radu je učestvovao i oporavljeni Novica Maksimović, dok je kapiten Nino Pekarić vežbao pored terena.

U drugom delu treninga, na tribinama pored igrališta kraj jezera, pojavilo se i jedno dobro znano fudbalsko lice. Naime, rad novosadskog superligaša s pažnjom je pratio nekadašnji trener šampionske generacije Vojvodine iz 1989. godine, kasnije i tima Crvene zvezde koji je osvojio titulu evropskog šampiona u Bariju – Ljupko Petrović. Pred sam kraj, Ljupko je sišao na teren, pozdravio se sa  nekolicinom igrača i, naravno, s kompletnim stručnim štabom. Posle toga je nekoliko minuta razgovarao sa Zlatomirom Zagorčićem, a onda se pridružio Novosađanima i u hotelu „Palisad“, gde je nastavljena priča na fudbalske teme.

PUŠKARIĆ SLOMIO MALI PRST

U prvim minutima utakmice koju je Voša odigrala pre dva dana s ekipom Mladosti iz Lučana, težu povredu doživeo je iskusni Darko Puškarić. Naime, posle jednog duela on je polomio mali prst na desnoj ruci.

– Darko je zaista doživeo tu tešku povredu, ali ga to nije omelo da provede u igri minutažu koju mu je trener Zagorčić namenio – rekao je dr Borko Vukosav, šef medicinskog tima FK Vojvodina. – Tek po završetku susreta ustanovili smo taj prelom i Puškarić sada nosi gips na povređenom mestu. On i dalje trenira, ali uz našu punu pažnju.

ROĐENDAN SAŠE JANKOVIĆA

Danas kondicioni trener Novosađana Aleksandar Janković proslavlja 41. rođendan. Čovek zadužen za fizičku pripremu crveno-belih, rođen 1974. godine, uveče će počastiti igrače i stručni štab Vojvodine, a među pozvanima na ovu proslavu je i Ljupko Petrović.