Novica Maksimović

 

Vezista Vojvodine Novica Maksimović (27) izjavio je da je njegovim saigračima i njemu jako bitno da ih navijači u velikom broju podrže na utakmici protiv Crvene zvezde.

Fudbaleri Vojvodine već uveliko se spremaju za predstojeći derbi protiv Crvene zvezde, rešeni da dobrom igrom i, pre svega, velikom borbenošću pokušaju da izbore pozitivan rezultat i na taj način obraduju svoje pristalice.

Jedan od onih čija igra mnogo znači za igru čitavog tima jeste Novica Maksimović, neumorni vezista „stare dame“, koji na svakoj utakmici pretrči kilometre i kilometre i ume da odradi ogroman posao na sredini terena. Jednostavno, kada je u svom elementu, Maksa je pravi „motor“ Vošinog tima.

Dva dana pred derbi, on ističe da je atmosfera u redovima Vojvodine odlična i da igrači sa optimizmom dočekuju predstojeći meč.

– Atmosfera u ekipi je sjajna i sprovodimo poslednje pripreme za meč protiv Crvene zvezde. Pauzu smo odlično iskoristili i sada to što smo radili treba da pokažemo i na utakmici. Mislim da smo se dobro spremili i nadam se da ćemo baš mi biti ti koji će prekinuti Zvezdin niz – kaže Maksimović.

Po njegovom mišljenju, ključna bitka u derbiju vodiće se na sredini terena.

– Kao što je i naš šef ranije rekao, na sredini terena može i verovatno hoće pasti odluka o tome na čiju stranu će se meč prevagnuti. Tu moramo biti jako energični i agresivni i ne dozvoliti Zvezdinim igračima da razviju svoju igru, a verujem da ćemo preko naših brzih krila uspeti da ugrozimo gol protivnika – naglašava Maksimović.

On posebno napominje značaj publike u predstojećem meču.

– Nama je jako bitno to da što veći broj naših navijača dođe na stadion. Znamo da će Zvezdine pristalice napuniti istok, zato nam je još važnije da naših navijača na severu i zapadu bude što više. Ovom prilikom, pozivam ih da dođu da nas podrže, a odužićemo se požrtvovanom igrom i maksimalnom borbom – rekao je Maksimović.

Ulaznice za ovaj meč su već puštene u prodaju, a do početka meča prodavaće se po sledećem rasporedu:

četvrtak, 31. mart: U prostorijama kompanije „Gigstix“ u tržnom centru „Pariski magazin“, ulica Kralja Aleksandra 12, od 9 do 19:30 časova, moći će da se kupe ulaznice za zapad i istok;

petak, 1. april: U prostorijama kompanije „Gigstix“ u tržnom centru „Pariski magazin“, ulica Kralja Aleksandra 12, od 9 do 19:30 časova, moći će da se kupe ulaznice za zapad i istok; Na glavnoj blagajni stadiona “Karađorđe” (između zapadne i južne tribine), od 12 do 18 časova, moći će da se kupe ulaznice za zapad i istok;

subota, 2. april: Na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), od 10 časova do početka meča, moći će da se kupe ulaznice za zapad; Na blagajni na zapadnoj tribini pored kafića „Friends“, od 15 časova do početka meča, moći će da se kupe ulaznice za zapad; Na blagajnama na istočnoj tribini (pored restorana „Ognjište“ i kod teniskih terena), od 15 časova do početka meča, moći će da se kupe ulaznice za istok; U prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini, od 15 časova do početka meča, moći će da se kupe ulaznice za sever.

Ulaznice će se prodavati po cenama od 500 (zapad), 400 (istok) i 100 dinara (sever), a jedno lice će, uz ličnu kartu na uvid, moći da kupi najviše tri ulaznice. Jednom licu neće biti dozvoljeno da kupi više od tri ulaznice, bez obzira na to da li će kod sebe imati više od jednog ličnog dokumenta.

Ulaznice će se prodavati po principu „jedna ulaznica – jedna stolica“, što znači da će karte za utakmicu morati da imaju i deca bilo kog uzrasta, kako se ne bi desilo da na jednoj tribini bude prisutno više ljudi od kapaciteta kojim ta tribina raspolaže.

Za gostujuće navijače predviđena je istočna tribina, dok će navijači Vojvodine biti smešteni na severnoj i zapadnoj tribini.

U cilju da utakmica protekne bezbedno i u dogovoru sa policijom, fudbalski klub Vojvodina još jednom naglašava da je zapadna tribina rezervisana isključivo za navijače Vojvodine i da na tu tribinu neće biti dozvoljen ulaz navijačima Crvene zvezde, čak ni onima sa kupljenom ulaznicom. Za navijače Crvene zvezde rezervisana je isključivo istočna tribina.

Na dan utakmice, od 10 časova, ulica Dimitrija Tucovića biće zatvorena od strane policije i u nju će moći da uđu samo predstavnici medija i navijači Vojvodine sa kupljenom ulaznicom za zapad ili pokazanom sezonskom kartom.

Navijači Vojvodine koji imaju sezonske ulaznice za istočnu tribinu, sa tim ulaznicama moći će da uđu na zapadnu ili severnu tribinu. Ulaz broj 4 na zapadnoj tribini predviđen je samo za predstavnike medija i vlasnike sezonskih ulaznica, s tim da će vlasnici sezonskih ulaznica moći da koriste i sve preostale ulaze. Apelujemo na sve vlasnike sezonskih ulaznica da će za ulazak na ovu utakmicu kod sebe morati da imaju i ličnu kartu. Gledaoci sa kupljenom dnevnom ulaznicom za zapad moći će da koriste sve ulaze osim ulaza broja 4.