Novosađanče i Nikola Perić

 

Deca iz novosadskog vrtića „Novosađanče“ danas su posetili i obišli stadion „Karađorđe“, gde su imali priliku da se upoznaju i druže sa golmanom Vojvodine Nikolom Perićem.

Ove sezone, fudbalski klub Vojvodina započeo je običaj da deci i učenicima predškolskih i školskih ustanova, kao i štićenicima raznih humanitarnih organizacija, omogući posetu i obilazak stadiona „Karađorđe“, a sa tom lepom praksom nastavljeno je i danas, kada su gosti FK Vojvodina bili mališani iz novosadskog dečjeg vrtića „Novosađanče“, koji funkicioniše u sklopu predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“.

Na stadion „Karađorđe“, oni su došli popularnim „Voša bus“-om, a tu ih je dočekao golman crveno-belih Nikola Perić. Mališani su odmah opkolili čuvara mreže Vojvodine, tražeći mu autograme, a on je vrlo strpljivo i sa zadovoljstvom svakome izašao u susret. Nakon toga, dečaci i devojčice imali su priliku da šutiraju penale golmanu Voše, a nakon toga su se, podeljeni u grupe, takmičili u poligonu koji su im organizovali treneri mlađih kategorija FK Vojvodina Marko Kuridža i Miroslav Vislavski.

Mališani su imali priliku da na stadion uđu kroz ulaz na koji ulaze igrači Vojvodine, zatim da vide svlačionice, kroče na teren, vide svečanu ložu, VIP salon i pres salu, a obilazak se završio tako što su im, ponovo u svlačionici, podeljeni Vošini magneti i čokoladice. „Voša bus“ ih je potom odvezao nazad u zabavište, a ushićenje i oduševljenje dece usled boravka na „Karađorđu“ je razlog zbog čega će FK Vojvodina sa ovakvim akcijama nastaviti i ubuduće.