Marko Ilić i Darko Jevtić

 

Golman Vojvodine Marko Ilić (19) danas je potpisao trogodišnji profesionalni ugovor sa svojim klubom.

Fudbalski klub Vojvodina danas je dodatno ojačao svoj igrački kadar potpisivanjem trogodišnjeg profesionalnog ugovora sa golmanom Markom Ilićem. On je od svoje 12. godine član FK Vojvodina, a u međuvremenu je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije i postao deo prvog tima crveno-belih, pa je, na obostrano zadovoljstvo, potpisao profesionalni ugovor sa trajanjem do januara 2021. godine.

Generalni direktor FK Vojvodina Darko Jevtić smatra da je potpisivanje ugovora sa Markom Ilićem pravi potez od strane kluba.

– Posle Ranka Veselinovića, velika mi je čast da potpišemo ugovor sa još jednim biserom iz naše omladinske škole. Marko Ilić je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije i golman je koji će sigurno biti budućnost FK Vojvodina. Mislim da smo uradili dobar posao, jer ukoliko se realizuje transfer Rockova, razmišljamo o tome da Marku pružimo šansu da bude prvi golman našeg tima. Mislim da je to svojim ljudskim i igračkim kvalitetima zaslužio, te da ćemo u narednom periodu u njemu imati pravi oslonac. Želja kluba je bila da ugovor traje godinu dana duže, ali to nije odgovaralo Marku i njegovoj porodici, pa smo napravili kompromis i na taj način pokazali koliko Vojvodina veruje u njega kao golmana – kaže Jevtić.

On je zadovoljan i zbog toga što će sav prihod u slučaju eventualnog transfera Ilića u neki drugi klub pripasti isključivo fudbalskom klubu Vojvodina.

– U ovom ugovoru ne postoje nikakve provizije niti menadžerski procenti, već je u stopostotnom vlasništvu FK Vojvodina, što je praksa koju smo započeli sa Veselinovićem. Mislim da momci koji su odrasli u našim redovima i stasali u FC „Vujadin Boškov“ imaju poseban odnos prema klubu i poseban odnos prema dresu koji nose, te se nadam da ćemo u budućnosti imati što više takvih slučajeva. Marku čestitam na odluci da potpiše za Vojvodinu, da nam ukaže poverenje i da profesionalnu karijeru započne u svom klubu. Nadam se da ćemo zajedno biti na putu uspeha – naglašava Jevtić.

Generalni direkor FK Vojvodina kaže da će uskoro biti poznato da li će trenutno prvi golman „stare dame“ Emil Rockov ostati u klubu i u nastavku sezone.

– Po mom mišljenju, Emil Rockov je jedan od najboljih igrača Vojvodine u proteklom periodu i zaista na svakoj utakmici pokazuje da je snaga naše odbrane. Mnogo je dao Vojvodini i ukoliko se nešto ne dogodi u međuvremenu, biće prvi sa kojim će klub produžiti ugovor, što će uslediti možda već do Nove godine. Međutim, za njega postoji interesovanje, jer je jedan od dva-tri najbolja golmana u ligi, a svojim ponašanjem i angažovanjem je apsolutno zaslužio da ostvari jedan kvalitetan transfer i tako u narednom periodu polako počne da rešava svoju egzistenciju – ističe Jevtić.

Srećan zbog potpisivanja profesionalnog ugovora sa svojim matičnim klubom svakako je i sam Marko Ilić, koji veruje da će u budućnosti pokazati sav svoj potencijal i talenat.

– Zahvalan sam fudbalskom klubu Vojvodina na ukazanom poverenju. Na meni je sada da radim što jače, a svaki novi trening i utakmica za mene su novo dokazivanje. Siguran sam da ću opravdati poverenje koje mi je Vojvodina ukazala – rekao je Ilić.

Marko Ilić je rođen trećeg februara 1998. godine u Novom Sadu, a član omladinske škole „Ilija Pantelić“ je bio od 2010. godine. U međuvremenu, deo karijere proveo je na pozajmicama u Cementu iz Beočina i Proleteru iz Novog Sada, a u prvom timu crveno-belih zadužio je dres sa brojem 32.