Марко Полетановић нови је члан ФК Војводина и треће појачање „старе даме“ овог лета.

Полетановић (30) потписао је уговор на две године, а ово ће му бити други мандат у матичном клубу. Он игра на позицији задњег везног играча и треће је појачање „старе даме“ у овом прелазном року, након што су раније потписали Михаи Бутеан и Марко Величковић.

– Веома сам срећан што сам се вратио у Војводину где сам направио своје прве кораке, освојио први трофеј и где сам упознао пријатеље са којима сам и данас у контакту. Војводина је велики клуб, у последње две године имају одлично руковдоство на челу са Драгољубом Збиљићем. Самим тим што долазе играчи из Француске и Шпаније довољно говори о томе и то је велики клуб за Војводину. Срећан сам што сам се вратио и једва чекам да се придружим екипи – рекао је Полетановић.

Полетановић је рођени Новосађанин, поникао је у омладинској школи „Илија Пантелић“, а касније је био члан генерације која је освојила први трофеј у Купу Србије 2014. године.

Из Војводине је отишао јануара 2015. године, након 97 одиграних утакмица у дресу „старе даме“, у белгијски Гент, а касније је играо и за тамошњи Зулте Варегем, потом Црвену звезду, Тосно, да би од 2018. до данас наступао за пољске клубове Јагелонију, Раков, Вислу Краков и последње Заглебје.

ФК Војводина жели свом новом члану и повратнику на „Карађорђе“ много среће и успеха у дресу „старе даме“.