Фудбалски клуб Војводина данас је потписао професионалне уговоре са тројицом играча из своје омладинске школе. То су Матвеј Мартинкевич (18), Марко Луковић (17) и Милан Видаковић (17), који су тренутно чланови омладинског тима Војводине.

Матвеј Мартинкевич је рођен другог новембра 2002. године у Москви, одакле је пре пет година дошао у Србију. Игра на позицији нападача, а у Војводину је дошао пре годину и по дана из ЧСК Челарева.

– Пре свега, осећам обавезу да се захвалим Војводини на томе што ми је пружила прилику и што верује у мене, а то је посебно леп гест с обзиром на то да сам ове сезоне био повређен. Клуб ми је много помогао да се што пре опоравим и, већ у јануару, будем спреман да поново истрчим на терен – изјавио је Мартинкевич.

Његов саиграч Марко Луковић је рођен четвртог септембра 2003. године и игра на позицији десног крила или десног бека, мада је на неким мечевима ове сезоне играо и по левој страни. Пореклом је из Бачке Паланке, с тим да је у Војводину дошао још као дечак пре десетак година.

– Много сам срећан због потписивања професионалног уговора и, у исто време, изузетно захвалан клубу на томе што ми је пружио прилику да озваничимо сарадњу. Такође, Војводини сам захвалан и на свему осталом што је до сада урадила за мене. У будућности ме чека напоран рад, али ово за мене представља један додатан мотив и подстицај, како бих заслужио да што пре добијем прилику и у првом тиму – рекао је Луковић.

Осим Мартинкевича и Луковића, велико задовољство због потписивања професионалног уговора изразио је и голман Милан Видаковић, рођен 10. фебруара 2003. године у Новом Саду.

– У Војводину сам дошао пре пет-шест година из ШФ „Петар Пуача“, а интересантно је то да тада уопште нисам био голман, већ штопер. Тек пре четири године сам почео да браним и заиста је одличан осећај што сам данас постао професионалац у Војводини. Текућу сезону ћу вероватно завршити у омладинцима, а на лето ћемо видети. Надам се да ћу за коју годину успети да постанем први голман Војводине – изјавио је Видаковић.