Нападач Бојан Матић пре два дана је напустио екипу Војводине и, одмах по слетању на анаталијски аеродром, придужио се својим новим саиграчима из фудбалског клуба Партизан. С обзиром на то да је овај трансфер изазвао доста коментара у српској спортској јавности, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је осетио потребу да истакне да задржавање Бојана Матића у клубу више није имало смисла.

– Већ на самом окупљању пред почетак припрема за овај део сезоне, Бојан Матић је рекао да се псхички више не осећа као члан Војводине и да жели да промени средину. Из управе му је тада речено да, ако у клуб стигне понуда која финансијски задовољи и њега и Војводину, о његовом трансферу може да се преговара. Након тога, Партизан је послао понуду за Матића, која је у први мах била одбијена, али након што је Партизан кориговао своју понуду и притом у читав посао укључио и раскид уговора са Немањом Николићем, при чему је у Војводину у међувремену стигао и Момчило Мркаић, клуб је одлучио да се сагласи са преласком Матића у Партизан. Морам да напоменем да је он имао изричиту жељу да пређе тамо и рекао да му је од стране тог клуба понуђен много јачи уговор од оног који је Војводина у могућности да понуди, те да тиме има прилику да реши своју егзистенцију. Ја сам му рекао да је Војводина једнако велики клуб као Партизан и Црвена звезда и да ће, ако и у другом делу сезоне буде на истом нивоу као јесенас, на лето сигурно остварити неки добар инострани трансфер. Међутим, он је остао при свом захтеву и ја сам морао да се сложим са тим – изјавио је Лалатовић.

Председник ФК Војводина Војислав Гајић истакао је да је клуб пристао на Матићев трансфер у Партизан, између осталог, узимајући у обзир и његове године, као и намеру клуба да се у будућности ослања на играче из своје омладинске школе.

– Жеља клуба је да у наредном периоду отвори простор за развитак и напредак младог 17-годишњег Вукашина Богдановића, нападача који је члан наших млађих репрезентативних селекција и који показује изузетан таленат у својој узрасној категорији, као и још неке фудбалере који надолазе и којима треба дати шансу. То је јасна политика и оријентација клуба за будућност, а наравно, начин и брзина њеног спровођења у дело зависиће од процена и одлука шефа стручног штаба – истакао је Гајић.