Napadač Bojan Matić pre dva dana je napustio ekipu Vojvodine i, odmah po sletanju na anatalijski aerodrom, pridužio se svojim novim saigračima iz fudbalskog kluba Partizan. S obzirom na to da je ovaj transfer izazvao dosta komentara u srpskoj sportskoj javnosti, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je osetio potrebu da istakne da zadržavanje Bojana Matića u klubu više nije imalo smisla.

– Već na samom okupljanju pred početak priprema za ovaj deo sezone, Bojan Matić je rekao da se pshički više ne oseća kao član Vojvodine i da želi da promeni sredinu. Iz uprave mu je tada rečeno da, ako u klub stigne ponuda koja finansijski zadovolji i njega i Vojvodinu, o njegovom transferu može da se pregovara. Nakon toga, Partizan je poslao ponudu za Matića, koja je u prvi mah bila odbijena, ali nakon što je Partizan korigovao svoju ponudu i pritom u čitav posao uključio i raskid ugovora sa Nemanjom Nikolićem, pri čemu je u Vojvodinu u međuvremenu stigao i Momčilo Mrkaić, klub je odlučio da se saglasi sa prelaskom Matića u Partizan. Moram da napomenem da je on imao izričitu želju da pređe tamo i rekao da mu je od strane tog kluba ponuđen mnogo jači ugovor od onog koji je Vojvodina u mogućnosti da ponudi, te da time ima priliku da reši svoju egzistenciju. Ja sam mu rekao da je Vojvodina jednako veliki klub kao Partizan i Crvena zvezda i da će, ako i u drugom delu sezone bude na istom nivou kao jesenas, na leto sigurno ostvariti neki dobar inostrani transfer. Međutim, on je ostao pri svom zahtevu i ja sam morao da se složim sa tim – izjavio je Lalatović.

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić istakao je da je klub pristao na Matićev transfer u Partizan, između ostalog, uzimajući u obzir i njegove godine, kao i nameru kluba da se u budućnosti oslanja na igrače iz svoje omladinske škole.

– Želja kluba je da u narednom periodu otvori prostor za razvitak i napredak mladog 17-godišnjeg Vukašina Bogdanovića, napadača koji je član naših mlađih reprezentativnih selekcija i koji pokazuje izuzetan talenat u svojoj uzrasnoj kategoriji, kao i još neke fudbalere koji nadolaze i kojima treba dati šansu. To je jasna politika i orijentacija kluba za budućnost, a naravno, način i brzina njenog sprovođenja u delo zavisiće od procena i odluka šefa stručnog štaba – istakao je Gajić.