Никада није лако било коме ко воли Војводину када „стара дама“ доживи пораз у мечевима против Партизана или Црвене звезде, а посебно не када притом тај пораз буде убедљив као што је био у суботу у Београду. Без икакве дилеме, резултат од 4:0 показује да црвено-бели нису били на нивоу какав су прижељкивали њихови навијачи и на какав су их, уосталом, навикли током већег дела досадашњег тока сезоне.

Надали су се Вошини симпатизери да би Бојан Матић (27), стрелац седам голова ове сезоне, можда и против Партизана могао да им донесе радост, али и њему је, као и његовим саиграчима, у Београду мало тога полазило за руком.

– Мислим да у утакмицу против Партизана нисмо ушли онако како треба и да је то основни разлог пораза који смо доживели. Једноставно, одиграли смо лош меч и нисмо били на нивоу из првих седам-осам кола, када смо стварно играли добро и стварали много шанси за гол, па смо самим тим имали и завидну ефикасност. Међутим, овај меч морамо што пре да заборавимо и да се окренемо ономе што следи, јер првенство се наставља, а већ у суботу имамо утакмицу против Мачве у Шапцу – каже Матић.

Он дели мишљење спортске јавности да Воша у последњих неколико утакмица игра у слабијој форми у односу на почетак сезоне.

– Више не играмо високи пресинг на противничкој половини као што смо то радили раније, па због тога ни не долазимо тако често у прилике за погодак, а самим тим више нисмо ни тако ефикасни. Једноставно, као да нам се изгубила та агресивност коју смо имали и по којој смо били препознатљиви. Мислим да се то видело још на мечу против Чукаричког, иако нисмо изгубили, а наставило против Јавора, када смо, без обзира на два постигнута гола, примили два поготка и испољили низ слабости у игри. Против Инђије смо победили са играчем више, али опет нисмо играли нешто претерано добро, а исто тако смо деловали и против Партизана. Зато сматрам да поново морамо играти тај високи пресинг онако како знамо, јер тако ћемо имати и боље резултате – наводи Матић.

У наредном колу, Војводина ће у Шапцу гостовати екипи Мачве, тренутно последњем тиму на табели.

– Мачва стварно игра слабије ове сезоне, али без обзира на то, мислим да није баш толико лоша као што то показује табела. На неким мечевима нису имали среће, а код куће су играма заслужили више бодова него што су их освојили. Уосталом, за викенд су против Чукаричког играли нерешено 0:0, а пре тога су од Младости доживели минималан пораз 0:1… То су све тесни резултати, у којима су ствари врло лако могле да се окрену у њихову корист, тако да сматрам да и нас сигурно очекује јако тешка утакмица тамо. Мачва има тим који је релативно дуго на окупу и у свом саставу има неколико врло искусних фудбалера, које предводи добар тренер Аничић. Међутим, мислим да све зависи од нас играча. Ако ми у меч уђемо на прави начин и будемо правили притисак на противничкој половини као што смо то радили раније, сигуран сам да нећемо имати проблема да дођемо до жељеног резултата – истакао је Матић.

Утакмица између Мачве и Војводине играће се у суботу у Шапцу, са почетком у 14 часова.