Turnir munderkingen

 

„Rückblick vereins service cup 2015“

Selekcija 2002., koju predvodi Miodrag Pantelić , učestvovala je na „Rückblick vereins service cup 2015“, u Nemačkom gradu Munderkingenu, koji se nalazi u neposrednoj blizini Ulma. Turnir je bio za dečake rođene od 01.01.2001., u malom fudbalu (4+1), a u jakoj konkurencija ekipa (njih 32) kao što su Bajern, Šalke, Majnc, Ajntraht, Milvol, Fiorentina, naši momci su ušli među 8 najboljih (u ¼ finalu poraženi od Bajerna).

FK „Vojvodina“ – SV „Unterstadion“   4 : 0

FK „Vojvodina“ – „Altinordu“ Izmir   0 : 1

FK „Vojvodina“ – CFR „Cluj 1907“   2 : 2

FK „Vojvodina“ – „Florenz“ B   2 : 0

FK „Vojvodina“ – SG „Dettingen“   6 : 1

U sledeću fazu smo prošli kao drugoplasirana ekipa.

FK „Vojvodina“ – SG „Eintracht“ Frankfurt   1 : 2

FK „Vojvodina“ – „Florenz“ A   1 : 0

FK „Vojvodina“ – FDS „Suomi“   0 : 0

U ¼ finalu smo se ukrstili sa slavnim Bajernom iz Minhena i pomalo uplašili, pa je rezultat bio 5 : 0 za slavni Nemački klub, što, ubeđeni smo, nikako nije pravi odraz snaga, naročito na velikom fudbalu.

Inače, turnir ima tradiciju već 17 godina, a na njemu redovno učestvuju najveći Nemački klubovi. Zanimljivo da su na ovom turniru igrali Tomas Miler, Mario Gece i još mnogi, danas afirmisani igrači. Osim naše ekipe, iz bivše Jugoslavije su učestvovali NK „Maribor“ i ŠMT „Bosna“.  Vredno za istaći je i činjenica da su sva deca (pa i naša) bila smeštena po lokalnim familijama, što opet, daje neku posebnu draž ovom turniru.

Želimo da napomenemo da su naša deca ostavila pozitivan utisak na sve učesnike turnira i naše domaćine, kako igrom tako i ponašanjem, što nas posebno raduje i sigurno da će ovaj turnir postati redovan u kalendaru Omladinske škole našeg Kluba.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo NK „Maribor“, koji nam je omogućio učešće na turniru, kao i našim domaćinima i organizatorima turnira, koji su se pobrinuli da sve izgleda besprekorno i maksimalno organizovano.

Vidimo se sledeće godine!

 

„Trofej Banjaluka 2015“

Na turniru „Trofej Banjaluka 2015“ naša selekcija 2005., koju predvodi trener Nikola Kovačević, osvojila je prvo mesto, a naš Mirko Nikolašević bio je najbolji strelac i igrač turnira. Osim naše, na turniru su učestovale i ekipe iz Bosne, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

FK „Vojvodina“ – FK „Stars“ Gradiška  5 : 0

FK „Vojvodina – ŠF „Prijatelji“ Brod   4 : 0

FK „Vojvodina“ – NK „Tempo“ Zenica   1 : 1

Sa dve pobede i jednom nerešenom utakmicom naši momci su prošli dalje kao prvoplasirana ekipa iz grupe.

¼ finale FK „Vojvodina“ – SN „Bambi“ Tuzla   7 : 0

½ finale FK „Vojvodina“ – OFK „Sport Team“   3 : 1

Finale FK „Vojvodina“ – NK „Rijeka Vitez“   1 : 1 (pobeda na penale)

 

2005