obrazac-za-slike---vesti

 

 

Dan oporavka od dve prethodne kontrolne utakmice, ostao je iza fudbalera Vojvodine. Danas su se „crveno-beli“ vratili uobičajenom ritmu i dva puta izlazili na teren. Prepodnevni trening protekao je u radu na kondicionoj pripremi, ali i na unapređenju pas igre.

Zahvaljujući stručnosti i ogromnom iskustvu, dr Borka Vukosava i njegovih saradnika, Gorana Marijana i Nemanje Mijića, na terenu su bili svi rasploživi fudbaleri, osim Elmira Asanija, koji je u susretu sa Senicom, posle neopreznog starta protivničkog fudbalera, zaradio distorziju skočnog zgloba.

Novopečeni kapiten Vojvodine, Mijat Gaćinović je lagano trčkarao oko terena, a o stanju svoje povrede je rekao :

– Osećam se puno bolje i mislim da ću uskoro opet biti u stroju.

Trener Marić poverio vam je kapitensku traku i to je sigurno velika obaveza i odgovornost za vas?

– U mojim godinama postati kapiten Vojvodine, neizmerna je čast i još veća obaveza. Zahvalan sam šefu, što je odlučio da baš ja predvodim ekipu na proleće. Kapitenska traka je izazov, ali isto tako me obavezuje da svojim saigračima, primerom pokažem, kako se bori za dres Vojvodine. Nema sumnje da moram prednjačiti, na terenu i van njega, ali samo u pozitivnim stvarima.

Šta očekujete od „crveno-belih“ u drugom delu prvenstva?

– Imamo veoma mladu i poletnu ekipu, negujemo napadačku igru i verujem da ćemo u istom stilu nastaviti i na proleće. Iako je naše redove napustilo nekoliko veoma bitnih igrača za nas, taj gubitak ćemo nadoknaditi novim kvalitetom-fanatičnom borbenošću i timskim duhom. Neki igrači već su pokazali da su za to sposobni i verujem da ćemo nastaviti s kvalitetnim radom i spremni dočekati početak bitke za bodove.

 

ISPRAŽNJENA ČEKAONICA KOD DR VUKOSAVA

Posle nekoliko dana provedenih u postelji zbog gnojne angine, u trenažni proces se uključio i napadač, Jovan Stojanović. Pored njega, napokon su sa saigračima radili, od početka boravka u Beleku, zbog povrede odsutni Slobodan Novaković, kao i rekonvalescent Stefan Nikolić. Oni su izdržavali sve napore jakog treninga i može se reći da će trener Marić u nastavku rada moći da, u potpunosti računa i na njih.

Dr Borko Vukosav imao je tokom proteklih dana dosta posla u improvizovanoj ambulanti u jednoj od soba hotela „IC Santai“, a njegov poslednji raport o zdravstvenom biltenu igrača glasi:

– Radimo punom parom i puno radno vreme. Imali smo, proteklih dana, dosta problema s povredama i bolestima pojedinih fudbalera. Malo su nas zabrinule ozlede kapitena Gaćinovića i Asanija, ali, srećom, one nisu bile takve kakvim su se učinile u prvom trenutku. Gaćinović je već počeo da trčkara, a kod Asanija je malo komplikovanija situacija i on se nalazi u tretmanu kod nas. Uspeli smo da vratimo na teren Slobodana Novakovića, Nikolića i Stojanovića, a u međuvremenu su se pojavile neke nove, sitnije povrede. Ipak, nije reč ni o čemu ozbiljnom i lagano kompletiramo redove ekipe.

 

SUTRA SA ĐEROM I ODENSEOM

Pred fudbalerimaVojvodine, sutra su na programu dve nove provere forme. Sudeći po imenima i renomeu rivala, ovo bi trebalo da budu još ozbiljniji dueli u kojima će šanse dobiti dve različite ekipe. Jedan tim će se, od 14 časova, sastati s mađarskim prvoligašem Đerom, dok će drugi deo ekipe, imati ispit u okršaju s članom danske elitne lige, ekipom Odensea. Taj susret počeće  u 17.30 časova.

Oba duela biće odigrana na terenima u kompleksu hotela „IC Santai“.
Zanimljivo je da  u ekipi Đera, nastupaju dva nekadašnja prvotimca „crveno-belih“, Miroslav-Boske Stevanović i Nikola Trajković.