obrazac-za-slike-vesti11

 

 

Protiv Voždovca smo imali manji problem slabijeg ulaska u utakmicu, što nam se već dešavalo. Kada pobeđujete u nekom nizu stvara se određeni psihološki problem u smislu da vam opada nivo borbenosti, jer vam se čini da će posle svake utakmice biti sve lakše i lakše. Najveći zadatak stručnog štaba je da taj deo podigne na najveći mogući nivo, pred početak utakmice.

Sve ekipe, baveći se analizom naše igre, dolaze do zaključka da imamo problem na smanjenom prostoru. Mi imamo poteškoća sa tom niskom zonom, jer naši brzi igrači traže prostor. Međutim, neki naš odgovor na svim utakmica do sada bio je da, nakon izgubljene lopte odmah vršimo pritisak na protvnika sa ciljem da što pre vratimo loptu u naš posed.

Nešto što je nas iznenadilo u utakmici sa Voždovcem, jer analaziramo svaku ekipu, jeste igra sa dva špica, Injcem i Oditom, što nismo očekivali. Kada igrate sa dva špica, a branite se u niskoj zoni to izgleda kako izgleda – nekvalitetno. Nama je to u prvom momentu bilo malo iznenađenje, ali brzo smo se prilagodili i utakmicu odveli u smeru u kom smo priželjkivali. Vrlo interesantno je, kada se protivnici brane sa svih 11 igrača, po izbubljenoj lopti jednostavno nemaju raspored na terenu iz kog mogu da nas ugroze.

Većinu utakmica koje smo pobedili, sa strane su izgledale „lake“ i uglavnom je zaključak ljudi bio isti – ova ekipa je slaba, što nas prati od utakmice sa OFK Beogradom. Ne zna OFK, ne zna Spartak, pa ne zna Radnički. To nije tako i to mora da se podvuče. Mi igramo fudbal koji je atipičan za ove prostore. Po izgubljenoj lopti, odmah se napada. Trudimo se da odbrana počinje odmah na protivničkoj polovini. Videćete i kada vodimo sa 2 : 0, mi trčimo po loptu da bacimo aut da se pobedi sa što većom razlikom. To je nešto što krasi ovu ekipu, taj pobednički mentalitet, koji je većina ovih mladih momaka stekla igrajući u mlađim selekcija FK „Vojvodina“, i to je onaj kvalitet više.

Sve utakimce koje smo igrali kod kuće, sem utakmice sa Pazarom, dobili smo sa 3 gola razlike, što je dosta teško u Srbiji. Protivničke ekipe misle da će nas sa velikim brojem igrača u defanzivi onemogućiti da postignemo gol. Generalno, većina ekipa ima tendeciju da kvare našu igru, dok se svojom igrom daleko manje bave. Ovde se svi opredeljuju za nerešen rezultat i smatram da to u mnogome sprečava neki spektakl ili bolju i kvalitetniju utakmicu. Mi imamo kvalitet da svakome damo gol, i samo u utakmici protiv Zvezde nismo postigli nijedan pogodak, koja da se danas igra, verovatno bi se drugačije završila. Inače, mislim da je ta utakmica došla prerano za nas jer smo bili fokusirani da utakmicu rešimo individualnim kvalitetom, mislići da ćemo postići nekoliko golova. Voleo bih da sada možemo da odigramo sa Zvezdom, jer mislim da bi epilog u u mnogome bio povoljniji po nas. Ali biće prilike.