Nemanja Miletić i Dušan Jovančić

 

Dojučerašnji fudbaleri Borca Nemanja Miletić (25) i Dušan Jovančić (25) od danas su novi igrači Vojvodine.

Fudbalski klub Vojvodina doveo je dva nova pojačanja u ovom prelaznom roku. Posle Milana Stepanova, Dejana Melega, Milana Milinkovića i Filipa Malbašića, članovi „stare dame“ postali su i dvojica igrača koji su u prošloj polusezoni nastupali za čačanski Borac – Nemanja Miletić i Dušan Jovančić.

Miletić je rođen 16. januara 1991. godine u Kosovskoj Mitrovici, a karijeru je počeo u Slogi iz Kraljeva. Odatle se 2014. godine preselio u Borac iz Čačka, za koji je odigrao 36 utakmica i postigao jedan gol. Igra na poziciji štopera, već nekoliko dana je trenirao sa fudbalerima Vojvodine, a odigrao je i jedan prijateljski meč za crveno-bele, pošto je nastupio u prvih 45 minuta susreta protiv Bačke iz Bačke Palanke. Ugovor sa Vojvodinom potpisao je do juna 2018. godine.

Dušan Jovančić u Vojvodinu je takođe stigao iz ekipe Borca. Reč je o igraču rođenom 19. oktobra 1990. godine u Beogradu, koji je karijeru počeo u BPI Slaviji. Potom je nastupao za Šumadiju iz Jagnjila i Zemun, da bi se 2012. godine preselio u klub iz Čačka, za koji je ukupno odigrao 88 utakmica i postigao jedan gol. Jovančić igra na poziciji zadnjeg veznog, a ugovor sa Vošom potpisao je do januara 2018. godine.

Miletić i Jovančić danas će, zajedno sa ostalim novim igračima, biti predstavljeni javnosti u FC „Vujadin Boškov“.