MN Press

MN Press

 

 

Utakmica je došla u nezgodnom trenutku za obe ekipe. Vojvodina je ušla utakmicu iz serije bez pobede, dok je ekipa Radničkog bila suočena sa nekim nefudbalskim problemima o kojima smo slušali i čitali u medijima.

Objektivno, obe ekipe su imale problema i tražile način da kroz ovu utakmicu tu negativnu situaciju okrenu u svoju korist. Mi smo tražili način da uspešno privedemo sezonu kraju i označili smo da je to samo pobeda u Kragujevcu. Iz tog razloga je postavljena i organizovana igra tako da smo u prilici da ugrožavamo protivnika što je više moguće, kao i da budemo što efikasniji. Utakmica je imala jedan tok koji je podsećao na polusezonu koja je sada iza nas, sa dobrim početkom, gde smo držali utakmicu pod svojom kontrolom, a kasnije, uz određene oscilacije došli u očigledan problem, ali smo smogli snage da utakmicu rešimo u našu korist.

Nakon prvog poluvrmena delovalo je da je utakmica, prakitčno, rešena, ali ulaskom u drugo poluvreme utakmica je poprimila neželjeni tok.

Prvo poluvreme je donelo i rezultatsku i terensku dominaciju u našu korist. To je verovatno bio jedan od razloga nešto opuštenijeg ulaska u drugo poluvreme, i naravno, kako to uvek u sportu biva, za takav pristup bili smo kažnjeni. Ušli smo u rezultatsku neizvesnost, protivniku dali prostor da se podigne, čime je utakmica dobila neizvestan tok. Međutim, na sreću, uspeli smo da se pridignemo i odvedemo utakmicu na našu stranu.

Nako dugo vremena Vojvodina je došla do kote od (bar) 3 gola na utakmici, po čemu je bila prepoznatljiva na početku sezone. Šta se dešavalo sa ekipom u poslednjih nekoliko utakmica, koji je razlog nešto lošijih rezultata?

Kada se desi neka slabija partija, uglavnom je više razloga koji utiču na to. Neki specijalan, kao jedan razlog, nije postojao. Određeni pad nivoa forme, naročito ovih mlađih igrača, koji je očekivan, je jedan od razloga. Tu je i relativno mali fond igrača za takmičenje na tom nivou, a tu je i onaj, ne toliko popularni razlog, koji se odnosi na suđenje i sudijske greške koje su, objektivno, uticale na rezultat u nekoliko utakmica. Mislim da je sve to pomalo uticalo da se samopouzdanje ekipe naruši, što je bio veći problem u ovoj seriji, nego povratiti kvalitet igre. Baš zato je ova pobeda i značajna jer ekipa odlazi na pauzu u dobrom raspoloženju, sa ubeđenjem da smo ostvarili nešto što smo planirali. Generalno, kada sagledamo celu polusezonu, mislim da ne treba da budemo nezadovoljni sa učinjenim jer na pauzu odlazimo sa 29 bodova, što nije bio čest slučaj. Uz to, broj golova i način igre je bio takav da smo dobili epitet ekipe koja igra najlepši fudbal u zemlji.