Milan Mirosavljev

 

Napadač Milan Mirosavljev istakao je da je lepo biti član Vojvodine i da veruje da Voša naredne sezone može da napravi istorijski uspeh i plasira se u Ligu Evrope.

Pripreme fudbalera Vojvodine na Zlatiboru polako se približavaju kraju. Još samo dva dana ostala su do povratka ekipe u Novi Sad, s obzirom na to da je put kući planiran za nedelju ujutru. Crveno-beli naporno rade kako bi ušli u željenu formu pred početak nove sezone, a nekoliko igrača na probi imaju i poseban motiv da pokažu da zaslužuju mesto među prvotimcima „stare dame“.

Jedan od njih je i korpulentni napadač Milan Mirosavljev, koji je prošle sezone odigrao odlično u Proleteru, čime se preporučio za prvi tim Vojvodine. On je zadovoljan kako pripreme protiču i veruje da će ekipa potpuno spremna dočekati start u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

– Sa dosadašnjim tokom priprema sam zadovoljan, jer ekipa dobro radi i dobro trenira. Ostalo je još dve nedelje do početka kvalifikacija za Ligu Evrope, a nadam se da ćemo do tada još više natempirati formu i uspešno započeti učešće u tom takmičenju – kaže Mirosavljev.

Koliko te je iznenadio poziv Vojvodine da se pojaviš na prozivci pred početak priprema za novu sezonu?

– Svakako da sam bio iznenađen i ta vest me je veoma obradovala. Lepo je biti član Vojvodine i pogotovo biti deo ekipe koja je igrala odličan fudbal prošle sezone. Doduše, o svom statusu još uvek ni sa kim nisam razgovarao, ali verujem da će uskoro i to biti poznato.

Kako je počela tvoja fudbalska karijera i kakav tok je imala do sada?

– Fudbalom sam počeo da se bavim već sa šest godina u fudbalskom klubu Polet iz Sivca. Nakon tri-četiri godine, prešao sam u Hajduk iz Kule i tamo sam prošao čitavu omladinsku školu. Put me je potom odveo u Podgoricu, odakle sam stigao u Proleter i odigrao dobru sezonu, najbolju u mojoj dosadašnjoj karijeri, čime sam zaslužio poziv Vojvodine.

Šta navijači Vojvodine mogu da očekuju od ekipe koju predvodi Radoslav Batak i kako si se navikao na rad stručnog štaba?

– U rad stručnog štaba sam za sada uspeo odlično da se uklopim, kao uostalom i u celu ekipu Vojvodine. Što se tiče očekivanja, nadam se najboljim mogućim rezultatima. Prošle sezone, Vojvodini je nedostajao samo jedan korak da se plasira u Ligu Evrope, a verujem da će ovoga puta i taj poslednji korak uspeti da napravi. Takođe, mislim da možemo da osvojimo Kup i plasiramo se među prva tri tima u prvenstvu – rekao je Mirosavljev.