Скоро месец дана је прошло од како је у Србију уведено ванредно стање услед пандемије корона вируса, чиме су уједно обустављена сва спортска такмичења у земљи. Истовремено, како би се спречило даље ширење заразе, забрањени су и заједнички тренинзи на истом простору, па фудбалери Војводине форму одржавају кроз трчање, вожњу бицикла и заједничке онлајн тренинге са својим кондиционим тренером.

Према речима првотимца „старе даме“ Богдана Младеновића, свако од играча Воше се труди да, у овим околностима, буде што више физички активан.

– Од како је уведено ванредно стање, налазим се код мојих у Београду. Пошто живим тачно преко пута Бањичке шуме, током прве две недеље сам ишао тамо на трчање сваки други дан, а потом сам купио собни бицикл, па и на тај начин покушавам да одржавам кондицију. Наравно, поред тога, редовно имамо онлајн тренинге са нашим кондиционим тренером Сашом Семередијем и могу да кажем да су и ти тренинзи заиста одлични – истиче Младеновић.

У српској спортској јавности, тренутно се води дискусија о томе шта треба урадити са сезоном која је прекинута.

– Није на мени да се бавим тиме, али недавно сам прочитао изјаву нашег шефа да би било добро да се, након одрађених припрема, ове сезоне одиграју још само преостале утакмице до 30. кола, као и оне у Купу Србије. И ја мислим да би то вероватно било најбоље решење, јер уколико би се играо и плеј-оф, то би било превише утакмица за јако мало времена и, самим тим, било би поприлично опасно за играче у смислу могућности повреде услед превеликог оптерећења – каже Младеновић.

Он је ове зиме стигао у редове Војводине из Жил Висентеа и за сада је показао да може да донесе додатни квалитет у игри црвено-белих.

– Стварно сам презадовољан од како сам дошао у Војводину, ту мислим и на екипу и на клуб у целини. Одлично су ме прихватили, а као што сам и раније једном рекао, имам утисак да играче које сам тек недавно упознао познајем практично цео живот. Штета и због нас што се сезона прекинула, јер смо стварно имали низ добрих резултата, а уверен сам да би временом на терену то све деловало још боље – рекао је Младеновић.