Skoro mesec dana je prošlo od kako je u Srbiju uvedeno vanredno stanje usled pandemije korona virusa, čime su ujedno obustavljena sva sportska takmičenja u zemlji. Istovremeno, kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze, zabranjeni su i zajednički treninzi na istom prostoru, pa fudbaleri Vojvodine formu održavaju kroz trčanje, vožnju bicikla i zajedničke onlajn treninge sa svojim kondicionim trenerom.

Prema rečima prvotimca „stare dame“ Bogdana Mladenovića, svako od igrača Voše se trudi da, u ovim okolnostima, bude što više fizički aktivan.

– Od kako je uvedeno vanredno stanje, nalazim se kod mojih u Beogradu. Pošto živim tačno preko puta Banjičke šume, tokom prve dve nedelje sam išao tamo na trčanje svaki drugi dan, a potom sam kupio sobni bicikl, pa i na taj način pokušavam da održavam kondiciju. Naravno, pored toga, redovno imamo onlajn treninge sa našim kondicionim trenerom Sašom Semeredijem i mogu da kažem da su i ti treninzi zaista odlični – ističe Mladenović.

U srpskoj sportskoj javnosti, trenutno se vodi diskusija o tome šta treba uraditi sa sezonom koja je prekinuta.

– Nije na meni da se bavim time, ali nedavno sam pročitao izjavu našeg šefa da bi bilo dobro da se, nakon odrađenih priprema, ove sezone odigraju još samo preostale utakmice do 30. kola, kao i one u Kupu Srbije. I ja mislim da bi to verovatno bilo najbolje rešenje, jer ukoliko bi se igrao i plej-of, to bi bilo previše utakmica za jako malo vremena i, samim tim, bilo bi poprilično opasno za igrače u smislu mogućnosti povrede usled prevelikog opterećenja – kaže Mladenović.

On je ove zime stigao u redove Vojvodine iz Žil Visentea i za sada je pokazao da može da donese dodatni kvalitet u igri crveno-belih.

– Stvarno sam prezadovoljan od kako sam došao u Vojvodinu, tu mislim i na ekipu i na klub u celini. Odlično su me prihvatili, a kao što sam i ranije jednom rekao, imam utisak da igrače koje sam tek nedavno upoznao poznajem praktično ceo život. Šteta i zbog nas što se sezona prekinula, jer smo stvarno imali niz dobrih rezultata, a uveren sam da bi vremenom na terenu to sve delovalo još bolje – rekao je Mladenović.