Vojislav Gajić i Dragoljub Zbiljić

 

Mladi A tim Vojvodine danas je igrao nerešeno 1:1 (1:0) protiv Indeksa, u prijateljskom meču odigranom u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku.

Strelac jedinog gola za Vošu bio je Krstevski u 45. (p), a izjednačenje gostima doneo je Zlatković u 62. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: M. Ilić, Knežević, Devetak, V. Ilić, Vukomanović, Jović, Živković, Aleksić, Krstevski, Zličić i Nešković. U igru sa klupe ušli su Pilipović, Dunđerski, Bačanin, Miljković, Tegeltija, Šćepanović, Zeljković, Miletić i Lončar.

Indeks: Buzandžija, Senderak, Mrđanović, Apić, Vukolić, Koruga, Božić, Zlatković, Kljajić, Banjac i Kesec. Sa klupe, u igru su ušli Sekicki, Barać, Starovlah, Zirić, Radović i Samardžić.

Viđena je borbena utakmica, ali bez previše pravog fudbalskog sadržaja. Vojvodina  je bila bolja u prvom poluvremenu, iako nije stvorila mnogo izglednih prilika za gol. Ipak, pogodak za Vojvodinu u finišu prvog dela meča postigao je Krstevski iz penala, nakon što je Nešković oboren u kaznenom prostoru Indeksa.

U drugom poluvremenu, na terenu se našla „druga“ postava Vojvodine, a Indeks je preuzeo kontrolu nad igrom i uspeo da izjednači. Gol je postignut nakon šuta Zlatkovića sa distance, kada je lopta zakačila nekog od igrača u odbrani Vojvodine i tako prevarila golmana Ilića.

Ipak, s obzirom na to da rezultat nije bio u prvom planu, može se reći da je utakmica imala značaj za igrače mladog A tima Vojvodine, jer su imali priliku da svoje mogućnosti odmere protiv tima u kojem je bilo dosta iskusnijih igrača.

Podršku mladim igračima Vojvodine danas su pružili predsednik kluba Vojislav Gajić i član Upravnog odbora Dragoljub Zbiljić, koji su uživo posmatrali ovaj meč.