Stadion u Naganu

 

Mlađi omladinci Vojvodine ovog meseca učestvovaće na jakom međunarodnom turniru u Japanu.

Početkom ove godine, fudbalski klub Vojvodina uključila se u „JJP“ projekat, koji je pokrenula Fudbalska federacija Japana sa ciljem stručnog usavršavanja njihovih trenera u mlađim kategorijama i sveukupnim poboljšanjem rada sa mlađim selekcijama u ovoj državi. Tim povodom, u Novom Sadu je tokom prethodnih 10 meseci boravio trener Rio Sakai, koji je pomagao u radu sa šampionskom generacijom Vošinih pionira i istovremeno sticao dragoceno trenersko iskustvo.

Pre nekoliko dana, on se vratio u Japan, gde će ovog meseca gosti biti mlađi omladinci Vojvodine (generacija 2000) i pritom učestvovati na jednom kvalitetnom internacionalnom turniru. Između ostalih, rival mlađim omladincima Vojvodine u grupi biće i brazilski Šapekoense, koji je prošle godine došao u žižu svetske javnosti nakon tragične avionske nesreće, u kojoj je izginuo gotovo čitav prvi tim ovog kluba i nakon čega su mu pomoć i podršku ukazali brojni veliki svetski igrači, treneri i klubovi.

Pored Šapekoensa, sa kojim će se mlađi omladinci Voše sastati 21. decembra, crveno-beli će u grupi igrati još i protiv japanskih klubova Kjoto Sanga (20. decembar) i Kavasaki Frontale (23. decembar), a sve utakmice igraće se u gradu Nagano sa početkom u 11 časova.