Mlađi pioniri Vojvodine

 

Mlađi pioniri Vojvodine osvojili su drugo mesto na nedavnom turniru za mlađe kategorije u hrvatskom mestu Đakovo.

U mestu Đakovo u Hrvatskoj, juče i prekjuče održan je Ratar kup, turnir na kome je učestvovalo 10 ekipa do 13 godina starosti sa prostora bivše Jugoslavije, među kojima su bili i mlađi pioniri Vojvodine.

Vošini crveno-beli dečaci potvrdili su kvalitetan rad u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“, pošto su došli do finala, gde su nakon izvođenja penala poraženi od splitskog Hajduka. Vojvodina je najpre u grupnoj fazi pobedila Osijek rezultatom 2:0 (strelci Torbica i Pavlica), zatim Bedem 3:0 (Abramušić 2, Kabić), Đakovo 4:0 (Rac, Derviši, Krstić, Čeman) i Slobodu iz Tuzle 1:0 (Abramušić), da bi u četvrtfinalu bila bolja od Krpan Babića 1:0 (Čeman), u polufinalu ponovo od Slobode iz Tuzle 2:0 (Čeman, Grbović) i u finalu igrala 0:0 protiv Hajduka iz Splita, da bi nakon izvođenja penala bila poražena sa 4:3 (strelci za Vošu bili su Krstić, Rac i Đorđievski).

Trener Momir Brankov bio je zadovoljan igrom svoje ekipe, kao i ukupnim utiskom sa turnira.

– Odlično organizovan turnir, a protivnici su bili vredni pažnje i fudbalskog dokazivanja. Nismo osvojili prvo mesto, ali turnir smo završili bez primljenog gola i ostvarili šest pobeda i jedan remi (u finalu), uz gol razliku 13:0. Već na samom startu turnira, protivnici su se opredelili za to da protiv nas igraju zatvorenije nego protiv drugih rivala, što je predstavljalo problem da se pokaže još više fudbalskog umeća. Ipak, možemo biti zadovoljni postignutim rezultatom – izjavio je Brankov.

Na ovom turniru, ekipu Vojvodine su predstavljali: Igor Zaviš, Marko Luković, Danilo Provči, Vukašin Krstić, Kristijan Šahurić, Luka Đorđievski, Milutin Torbica, Ognjen Abramušić, Nemanja Čeman, Itan Derviši, Nikola Pavlica, Nikola Baštić, Edvin Grbović, Uroš Kabić, Aleksandar Rac, Andrija Knežević, Miloš Popadić i Srđan Isakovski.