Paloc, mala

 

LUČANI: Gradski stadion. gledalaca: 800. sudija: Grujić (Niš). Strelci: Pavlov u 79. minutu za Mladost, a Puškarić u 56. (iz penala) i Paločević u 86. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Lazevski, Milovanović i Gavrić (Mladost), Pavkov i M. Kordić (Vojvodina).

MLA­DOST: Kr­zna­rić, Pe­šić, La­zev­ski, Go­le­mić, Ži­va­no­vić, Ga­vrić (Te­šić), Mi­lo­va­no­vić (Le­po­vić), L. Jo­va­no­vić (Pa­vlov), Mi­jić, S. Jo­va­no­vić, Ži­va­di­no­vić.

VOJ­VO­DI­NA: M. Kor­dić, La­ki­će­vić, Ra­do­vić, Pe­ka­rić, Pan­kov, Pu­ška­rić, Se­ku­lić, Mak­si­mo­vić, Pa­lo­če­vić (Zo­će­vić), Ba­bić (Sta­ni­sa­vlje­vić), Pav­kov (Ože­go­vić).

Vojvodina je osvojila tri velika boda u Lučanima, a strelac gola u 86. minutu koji je rešio pitanje pobednika, bio je Aleksandar Paločević, na pas Ognjena Ožegovića. Mladost je, na drugoj strani, jednom pogodila mrežu, a zatim i dva puta prečku, pa su Novosađani na kraju bili precizniji, taman onoliko koliko im je bilo potrebno za važnu pobedu.

Saša Jovanović je u 8. minutu oboren na 26 metara od gola Novosađana, Gavrić je izveo prekid, u golmanskom prostoru uposlio Živadinovića, a napadač Mladosti loptu je poslao pored stative. Pet minuta kasnije, debitant Pavkov je šutirao, a Krznarić bio na mestu. Lazar Jovanović odlično je prošao kraj desne aut-linije, Predrag Živadinović skočio na centaršut, a njegov udarac glavom zamalo je promašio Kordićevu mrežu.

Siniša Babić je, potom, uposlio Pavkova, napadač Vojvodine je šutirao, ali je Krznarić bio na mestu. Puškarić je izveo prekid sa 20 metara, a tu loptu Krznarić je uspeo da zaustavi. Na isteku prvih 45 minuta, Pavkov je ostavio loptu Babiću, ali je ovaj neprecizno šutirao iz dobre pozicije.

U nastavku, Nemanja Krznarić je, u 49. minutu, najpre odlično intervenisao posle prodora Babića, a onda je, u nastavku akcije, još jednom  pokazao visoku klasu kada je ukrotio Paločevićev šut s ivice golmanskog prostora. Tri minuta kasnije Živadinović je bio sam ispred Kordića, ali je igrao rukom i prilika je propala.

I onda je počeo rasplet. Milan Pavkov je u 56. minutu utrčao u kazneni prostor Mladosti, a Saša Jovanović je nepropisno startovao, dovoljno da arbitar Grujić dosudi najstrožu kaznu. Darko Puškarić pretvorio je kazneni udarac u gol, za vođstvo Novosađana.

Predrag Živadinović našao se, zatim, sam na 12 metara od gola Novosađana, za trenutak se nameštao, a onda je loptu poslao pored stative. U ofanzivi Mladosti, odbrana Novosađana najpre je izblokirala šut Saše Jovanovića, zatim i Mijića, da bi na kraju Jevgenij Pavlov, posle pasa Lepovića, glavom pogodio prečku gola gostiju. Rezervista Pavlov je, međutim, u 79. minutu raspalio  po odbijenoj lopti i sa nekih desetak metara smesio je u mrežu Novosađana, za izjednačenje (1:1).

Ognjen Ožegović, koji je u međuvremnu zamenio Pavkova u novosadskom sastavu, vukao je loptu oko ivice kaznenog prostora, majstorski je proturio do Paločevića u 86. minutu, koji je u punom trku poslao u mrežu nemoćnog Krznarića (1:2). Bio je to gol koji su crveno-beli želeli, jer im je širom otvorio put ka pobedi u Lučanima. Istina, Saša Jovanović je u 89. minutu, uposlio Živadinovića, koji je pogodio prečku.

U sudijskoj nadoknadi Saša Jovanović je istrčao sam pred golmana Vojvodine, loptu su svi već videli u mreži, ali je ona završila kraj same stative.