Masimo Kevijano, Andrea Lampo i Masimo Ramela

 

U okviru projekta „Mostovi solidarnosti“, predstavnici humanitarne organizacije iz italijanskog grada Bijela posetili su fudbalski centar „Vujadin Boškov“ i tom prilikom se upoznali sa uslovima u kojima radi i trenira ekipa koja je letos ostvarila ubedljivu pobedu nad Sampdorijom u Torinu.

Letošnja pobeda fudbalera Vojvodine nad Sampdorijom u Torinu, osim što je predstavljala najubedljiviji trijumf bilo kog kluba u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, zasigurno je i još više podigla rejting i ugled koji Vojvodina uživa u Evropi, a posebno u Italiji. O tome svedoči i poseta predstavnika humanitarne organizacije iz italijanskog grada Bijela, koji su svoj boravak u Novom Sadu želeli da upotpune obilaskom trening centra crveno-belih.

U okviru projekta „Mostovi solidarnosti“, Masimo Kevijano, Andrea Lampo i Masimo Ramela došli su u Novi Sad kako bi posetili dom za nezbrinutu decu „Dečje selo“ iz Sremske Kamenice, kao i ustanovu za decu sa posebnim potrebama „Dr Milan Petrović“.

Oni su zajedno sa predstavnicima škole „Dr Milan Petrović“, direktorkom Slavicom Marković, profesorkom Mirjanom Isakov, koja je imala i ulogu prevodioca i nastavnikom Jovanom Markovićem, bili gosti u bazi fudbalera Vojvodine, a dočekao ih je nekadašnji kapiten crveno-belih i aktuelni transfer koordinator našeg kluba Mićo Vranješ.

Interesantno je to da je Andrea Lampo, osim što je uključen u rad ove humanitarne organizacije, istovremeno i predsednik lokalnog fudbalskog kluba u Bijeli.

– Oduševljeni smo, jer Vojvodina ima zaista predivne uslove za život i rad fudbalera, a drago nam je i što se posebno vodi računa o mlađim kategorijama. Fudbalski kamp sa šest terena i svim propratnim sadržajima, kao i sportska akademija su zaista veličanstveni – rekao je Lampo.

Fudbalski klub Vojvodina se zahvaljuje na dolasku i lepim rečima dragim gostima i prijateljima iz Italije, uz nadu da će uskoro biti prilike za nove susrete i posete.