Fudbaleri Vojvodine igrali su nerešeno 0:0 protiv Zemuna, u 17. kolu Super lige Srbije.

Pred oko 1.000 gledalaca na “Karađorđu”, ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov – Stojković, Graovac (od 55. Veselinović), Saničanin, Lazarević – Zlomislić (od 44. Đurić), Milojević – Gojkov (od 76. Gajić), Arsić, Vinsent – Bjedov.

Zemun: Milošević – Tošeski, Vukadinović (od 91. Đalović), Kukuličić (od 81. Somaeb), Azemović – Luković, Mrkaić, Trajković, Vučić – Savić (od 69. Tomić), Lukić.

Prva prilika na utakmici viđena je u devetom minutu, a imali su je fudbaleri Zemuna. Centaršut iz slobodnog udarca sa desne strane iskoristio je Vučić da uputi udarac glavom sa oko sedam metara, ali je loše zahvatio loptu, koja je otišla visoko preko gola. Na drugoj strani, Voša je uzvratila sedam minuta kasnije, kada je u šesnaestercu gostiju Stojković dobro proigrao Gojkova, koji je sa oko pet metara iskosa pokušao da savlada Miloševića, ali mu je čuvar mreže Zemuna ušao u šut i sprečio pogodak.

Nakon toga, utakmica je ušla u period bez izrazitijih šansi, da bi tek u 45. minutu Vojvodina imala novu dobru priliku. Posle lepe akcije, Stojković je sa gol aut linije odigrao povratni pas u peterac, gde je Vinsent uputio udarac iz prve, ali je lopta otišla preko gola. Nova šansa viđena je već u 51. minutu, kada je Lazarević dobro proigrao Gojkova, koji je šutirao sa oko sedam-osam metara iskosa, ali je Milošević odbranio.

Već u sledećem napadu, i Zemun je mogao do pogotka, pošto je Vukadinović bio u prilici i šutirao sa oko osam metara iskosa, ali je Rockov istrčao i zaustavio taj udarac. U 56. minutu, ponovo su crveno-beli bili u šansi i to čak dva puta: najpre nakon prodora i centaršuta Milojevića, Bjedovu je šut sa svega tri metra odbranio Milošević, a nedugo zatim čuvar mreže gostiju je u sličnoj situaciji zaustavio i udarac Stojkovića.

U 79. minutu, dosuđen je jedanaesterac za Vojvodinu. U gužvi u šesnaestercu Zemuna, sudija Zoran Široki je, nakon kraćeg razmišljanja, procenio da je došlo do igranja rukom od strane nekog od gostujućih fudbalera i dosudio penal za Vojvodinu, ali je golman Milošević odbranio udarac Arsića, uspevši čak i da uhvati loptu.

Do kraja susreta, igralo se otvoreno na obe strane i obe ekipe su pokušavale da dođu do gola koji bi im doneo pobedu, ali su mreže ipak ostale netaknute, pa je utakmica završena remijem.