У другом колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра дочекују екипу Чукаричког на „Карађорђу“. После ремија против ТСЦ-а у првом колу, Вошу очекује меч против још једног од претендената за пласман на европску сцену наредне сезоне, те је сигурно да црвено-белима неће бити лако да дођу до победе.

Према речима нападача Момчила Мркаића, који је против ТСЦ-а постигао свој први гол ове сезоне, „стара дама“ је до тријумфа могла да дође већ на утакмици у Сенти.

– Освојили смо бод, иако смо успели да преокренемо резултат после оног чудног пенала за домаћина. Уложили смо много труда и напора како бисмо анулирали њихову предност и окренули меч у нашу корист, те мислим да смо заслужили да победимо. Међутим, шта је, ту је. Заборављамо тај меч и идемо даље – каже Мркаић.

Ништа лакши задатак Воша неће имати ни против Чукаричког.

– Сигурно је да нас очекује још једна тешка и тврда утакмица. Чукарички има добре играче, добро играју и добро су започели сезону. Међутим, игра се на нашем терену и надам се да ћемо, како време одмиче, све више и више подизати нашу форму. Самим тим, верујемо да можемо до прве победе ове сезоне – истиче Мркаић.

Услед ситуације са корона вирусом, утакмица ће се играти без присуства гледалаца.

– То што нема публике утиче на сваку екипу која игра код куће, јер свако је навикао да има подршку са трибина. Међутим, овакво стање траје већ неко време и могу рећи да смо се практично већ и навикли на то. Сконцентрисани смо на терен и оно што шеф захтева од нас, а најбитније је то да освојимо три бода – рекао је Мркаић.

У односу на меч против ТСЦ-а, Војводина ће бити јача за Владимира Ковачевића и Новицу Максимовића, за које су стигли сви потребни папири, те ће обојица конкурисати за састав тима. Утакмица између Војводине и Чукаричког игра се сутра од 21 час на „Карађорђу“, уз директан пренос на другом каналу телевизије Арена спорт.