Fudbal

 

BUDIMPEŠTA: Stadion „Ferenc Susa“, sudija: Valeri (Italija). Žuti kartoni: Torgele, Varga, Vadnai (MTK), a Dinga, Puškarić, Vasilić (Vojvodina).

MTK: Hegediš, Bese, Vukmir, Grgić, Vadnai, Tijam, Vaš, Šterstik (od 46. minuta Ramos), Kanta, Varga (od 58- minuta Satmari), Torgele (od 90. minuta Šramel).

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Dinga, Đurić, Nastić, Sekulić, Puškarić, Paločević (od 63. minuta Stamenić), Stanisavljević, Ivanić (od 90. minuta Š. Korić), Mrdaković (od 88. minuta Maksimović).

Utakmica je počela laganom inicijativom domaćeg tima, ali su, uz pomoć oko 300 navijača koji su stigli u Budimpeštu da ih bodre, fudbaleri Vojvodine ubrzo uspostavili ravnotežu. Do 20. minuta pravih šansi nije bilo ni na jednoj strani, a tim iz Novog Sada najozbiljnije je zapretio u 15. minutu. Tada je slobodni udarac s preko 30 metara izveo Darko Puškarić, ali je njegov doduše precizan šut bio nedovoljno jak i golman Hegediš je lako odbranio taj pokušaj.

Domaćin je nastojao da preko Šandora Torgelea stekne prednost u napadu, ali je svoj posao odlično odrađivao iskusni Igor Đurić. Međutim, u 27. minutu pogrešio je najmlađi igrač Novosađana Dominik Dinga, koji je najpre izgubio loptu, a onda obema rukama, u situaciji kada mu je bio otvoren put ka golu Žakule, uhvatio i oborio na zemlju napadača MTK. Publika je tražila crveni karton, ali je Italijan Valeri bio drugačijeg mišljenja i Dingu kaznio žutom kartom.

U 40. minutu veliku priliku imao je igrač MTK Vadnai, kojeg je odlično uposlio Kanta, a ovaj je pretrčao nekih 20 metara, savladao sve prepreke, ali nije uspeo da bude bolji i od one poslednje, golmana Srđana Žakule, koji je padom u noge zaustavio najopasniji nalet domaćina. U nastavku sjajno je po levoj strani prošao Mirko Ivanić, centrirao, ali je Hegediš nogama uspeo da otkoli opasnost. Odmah potom u lepoj situaciji bio je i Aleksandar Paločević, ali je njegov šut otišao pored gola.

U 45. minutu,Torgele je uspeo da centrira, a sam pred golom Novosađana našao se Sabolč Varga. Međutim, loše je zahvatio loptu i nije ni bilo prave opasnosti po gol Vojvodine. Poluvreme je završeno rezultatom 0:0.

Na početku nastavka prvi su zapretili domaći fudbaleri, koji su u 47. minutu imali lepu priliku preko Torgelea, ali je ponovo Žakula bio na visini zadatka. Igra se umirila, blagu inicijativu imali su Novosađani, ali šansi ni pred jednim golom nije bilo.

U 75. minutu lepo je po desnoj strani prošao Aleksandar Stanisavljević, odjednom se našao u dobroj poziciji za šut i opalio je po lopti. Golman Hegediš, međutim, bio je budan i odbio opasan nalet Vojvodine. Dva minuta kasnije, posle kontranapada, Ivanić se izborio za odličnu priliku, šutirao s leve strane, ali je pogodio samo spoljašnji deo mreže. U nastavku akcije sjajnu šansu imao je i Mrdaković, ali je njegov udarac u prazan gol zaustavio neko iz odbrane MTK. Vojvodina je sva opasnije kidisala ka golu mađarskog tima koji je pokzivao nedostatak snage, a da je zaista tako potvrdio je i Puškarić u 78. minutu, kada je šutirao s gotovo 30 metara, ali je golman domaćeg tima bio oprezan.

U 84. minutu lepu akciju izveli su Ivanić, Mrdaković i Stamenić, a preko gola je šutirao pokretljivi Sekulić. Posle toga oba tima nisu ništa želeli da rizikuju i susret je završen rezultatom 0:0.